Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Papa Francisc a dat mâna cu mine!

Pentru că tot vine papa Francisc în România, aș vrea să vă împărtășesc o pățanie de-a mea, cum am ajuns să-l văd de aproape, să dau mâna cu Sanctitatea Sa și să tremur de emoție inclusiv acum, când aștern aceste amintiri frumoase.

Ne-am propus eu și soțul ca, la douăzeci și cinci de ani de căsătorie, să facem un pelerinaj la Roma. Zis și făcut! Când s-a împlinit timpul, am urcat în avion și ne-am oprit în frumoasa Italie, în Cetatea Eternă, acolo unde se află papa, unde sunt numeroase monumente istorice în aer liber, unde nu poți să nu mănânci o pizza și un "gelato italiano".

După cum se știe, miercurea este ziua în care este audiența publică în Piața "Sfântul Petru". Era unica noastră șansă să-l vedem de aproape și să-l auzim pe papa, așa că ne-am propus să ne trezim de dimineață pentru a fi cât mai în față. Aveam deja biletele obținute printr-un prieten.

Am ajuns în piață, am trecut de controalele specifice, iar la ora indicată mulțimile au început să se agite și să scandeze numele papei, semn că pe monitoare se vedea deja cum intra cu papamobilul în piață. Doar că la un moment dat, probabil din motive de siguranță, circa o sută de persoane am fost mutate imediat în altă parte decât pe traseul pe care avea să-l parcurgă Sfântul Părinte.

Surpriză însă! Papa, văzând că printre noi se afla o doamnă cu un copil bolnav în brațe, s-a apropiat, l-a binecuvântat, a făcut chiar și o mică rugăciune deasupra lui și nu a plecat imediat mai departe, ci a dat mâna cu toți cei care erau în jurul doamnei cu pricina, printre care evident că eram și noi, eu și soțul.

E greu de descris în cuvinte momentul în care am avut în mâna mea mâna papei, ca și momentul în care privirea mea a întâlnit privirea papei. Atunci am înțeles ce vrea să spună expresia: "Vreau să-l văd pe papa și apoi pot să mor!"

Eu nu doar că îl văzusem de aproape, așa cum îmi propusesem, ci am avut bucuria să dau mâna cu el și să-l privesc în ochi sau, mai exact, a fost el cel care a dat mâna cu mine, pentru că putea foarte bine să treacă mai departe, să mă evite, dar s-a oprit. Bineînțeles că de emoție am început să plâng, așa încât cei din jur s-au îngrijorat, crezând că mă simt rău. Dar eu nu mă simțeam rău, ci tocmai îl salutasem personal pe vicarul lui Cristos, pe papa Francisc.

În acel moment tot ceea ce auzisem despre el sau de la el prin mijloacele mass-media s-a concentrat într-o strângere de mână. Toate mesajele despre familie, despre bătrâni, despre iertare, blândețea sa, cuvântul dulce și direct la inimă, sfaturile, predicile atât de concise și realiste, toate le-am văzut iradiind din ochii săi limpezi și senini. Cei douăzeci și cinci de ani de căsătorie, cu tot ce au însemnat ei - cu bune, cu rele, cu grele -, anii mei de viață, totul și-a găsit împlinirea în acea strângere de mână. Și când mă gândesc că ne-au dus acolo să nu încurcăm traseul papei...

Acum, auzind că vine în România, ne-am înscris deja împreună cu copiii noștri și vrem să participăm la Iași. Sper să aibă și ei aceeași fericire pe care am avut-o eu alături de tatăl lor. Nu știu dacă vor putea să dea și ei mâna cu papa, dar măcar îl vor vedea, și asta deja mă emoționează! (Cristina)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat