Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Cardinal de la Roma, Doctor Honoris Causa la Iași

Excelenței Sale cardinal Luis Francisco Ladaria Ferrer, SJ, prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței și președinte al Comisiei Pontificale Ecclesia Dei și al Comisiei Pontificale Biblice din Vatican, i-a fost oferit titlul Doctor Honoris Causa al Universității "Al.I. Cuza" din Iași, miercuri, 3 aprilie, în aula magna "Mihai Eminescu".

Motivul unei asemenea inițiative a fost exprimat de către conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, în cadrul rostirii Laudatio în onoarea laureatului. Motivul este unul dublu: pe de o parte, este recunoașterea realizărilor pe care Eminența Sa le-a adunat în cei peste 30 de ani de activitate didactică și de cercetare teologică, iar pe de altă parte, este recunoașterea importanței pe care a avut-o și o are în cadrul comunității noastre locale, academică și eclezială. Diploma de decernare a acestui titlu i-a fost conferită de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al Universității "Al.I. Cuza" din Iași.

Cu ocazia acestui eveniment, card. Luis Ladaria, SJ, a ținut o conferință pe tema "Ascultarea credinței".

Vizita la Iași a card. Ladaria a continuat seara cu o Liturghie în catedrala din Iași. La această Liturghie, în prezența mai multor preoți și credincioși, au concelebrat PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă. Împărtășind credincioșilor prezenți la sfânta Liturghie câteva idei despre papa Francisc, Eminența Sa a spus: "Papa Francisc este pentru noi toți un părinte. O persoană care este aproape de toți, în special de cei care suferă, și intră în dialog cu toate persoanele. Fiind fidel cuvântului lui Dumnezeu, el vine să ne întărească în credință, pentru ca această credință a noastră să aducă roade de iubire și de pace".

Joi, 4 aprilie, a prezidat Liturghia în capela Institutului Teologic din Iași și s-a întâlnit cu studenții teologi. Cardinalul a fost însoțit de arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, și de Mons. John Kennedy, directorul Biroului Disciplinar al Congregației pentru Doctrina Credinței.

Ciprian Fechetă



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat