Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Spre sărbătoarea întâlnirii cu papa Francisc la Iași

Către finalul perioadei pascale, vom trăi bucuria sărbătorii întâlnirii cu papa Francisc, care ne va vizita țara în perioada 31 mai - 2 iunie. La 1 iunie îl vom întâlni la Iași, în catedrală și în fața Palatului Culturii.

În parohiile catolice din zona Moldovei, peste 50.000 de persoane s-au înscris deja pentru a participa la evenimentul istoric, sosind cu peste 300 de autocare, 3.000 de mașini mici, dar și cu mai multe trenuri pentru care se poartă discuții în această perioadă.

Venind în sprijinul multor cereri, la 10 aprilie a fost lansată și o platformă de înscriere on-line la acest eveniment, www.ercis.ro/papalaiasi, pe site-ul oficial al Episcopiei de Iași, www.ercis.ro. Deja s-au înscris on-line peste 6.000 de persoane. Dacă listele din parohii s-au închis la 1 mai, înscrierile on-line vor continua până la 31 mai, zi premergătoare întâlnirii cu papa Francisc la Iași. Pentru cei care s-au înscris deja prin parohii nu mai este necesară înscrierea on-line. Dar și cei care nu vor reuși să se înscrie pentru acest eveniment vor avea posibilitatea să-l privească pe papa Francisc și să îi asculte mesajul, de la o distanță mai mare de scena unde va fi Sanctitatea Sa.

Prezentarea întâlnirii, rugăciunile, cântările și lectura din Sfânta Scriptură care se va proclama în prezența papei vor fi în limba română. Cuvântarea Sfântului Părinte va fi în limba italiană, iar tot mesajul va fi tradus simultan prin subtitrarea pe cele aproximativ 30 de megaecrane care vor fi amplasate în zona din fața Palatului Culturii. Va exista și posibilitatea ascultării traducerii simultane prin intermediul radioului. Șase coruri din dieceză, însoțite de zece instrumentiști, se pregătesc deja pentru cântarea de la acest eveniment.

Perimetrul din fața Palatului Culturii va fi împărțit în opt zone, în care vor fi așezați credincioșii, precum și toate persoanele care se înscriu pentru acest eveniment. După 1 mai, toți cei înscriși în parohii vor primi, tot prin parohia în care s-au înscris, permisele de acces în zonele special amenajate pentru acest moment. Permisele vor avea însemne de identificare, specificându-se zona în care va trebui să se îndrepte posesorul respectivului permis de acces gratuit. Totodată credincioșii vor fi îndreptați spre punctele de acces în zona destinată lor, pentru a fluidiza intrarea în această zonă, mai ales că va exista un control de acces în aceste zone. Cei înscriși on-line primesc automat biletul și informații despre poarta de acces și zona denumită "zona on-line", în care se vor afla. Din partea reprezentanților celor care se ocupă de siguranța evenimentului s-au primit asigurări că oamenii vor putea să ia cu ei un scăunel pe care să stea, mai ales persoanele în vârstă. Copiii mici vor sta împreună cu părinții.

Accesul în zone va fi controlat, fiecare participant care va intra în perimetrul din apropierea papei Francisc va fi trecut printr-un filtru, prin care nu se va putea pătrunde cu obiecte contondente, cu lichide și altele. Fiecare zonă va avea grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte pentru voluntari, apă și tot ceea ce este necesar ca să poată sta liniștiți.

Autocarele vor fi parcate pe splaiurile Bahluiului, de acolo se va putea veni cu autobuzele puse la dispoziție de municipalitate. Mașinile mici vor fi oprite în parcări special amenajate.

Prin diferitele mijloace de comunicare vor fi oferite și alte informații utile pentru participarea cât mai frumoasă la sărbătoarea întâlnirii cu papa Francisc.

Pr. Adrian Blăjuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat