Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Pași în pregătirea vizitei papei

Doar trei luni ne mai despart de vizita istorică a papei Francisc în România, din perioada 31 mai - 2 iunie. Mulți străbat mii de kilometri pentru a-l vedea măcar de la distanță, însă bucuria este mare pentru Dieceza de Iași, pentru că papa va veni și la Iași.

Multe persoane și-au manifestat și își manifestă bucuria pentru vestea venirii papei Francisc în România. Preasfințitul Petru Gherghel, într-un mesaj public, a spus referitor la acestea: "Am primit multe mesaje în aceste zile, mesaje prin care v-ați manifestat entuziasmul și speranța întâlnirii cu Sfântul Părinte. Vă mulțumesc pentru toate aceste mesaje și semne de afecțiune față de urmașul sfântului Petru și vă îndemn să vă rugați pentru ca «să mergem împreună», păstori și turmă, și să-l lăudăm pe Dumnezeu atunci când papa va fi în mijlocul nostru!"

Secțiune specială pe www.ercis.ro
În această perioadă de pregătire a vizitei, prin mijloacele de comunicare socială este prezentată imaginea Sfântului Părinte papa Francisc, dar și mesajul pe care îl aduce tuturor celor cu care se întâlnește. Apar multe informații în spațiul mediatic. Pentru a le reuni și a le pune la îndemâna cititorilor, a fost creată o secțiune specială dedicată venirii papei Francisc în România pe site-ul ercis.ro al Diecezei de Iași, la adresa: www.ercis.ro/papafrancisc. Secțiunea cuprinde o selecție de link-uri de pe ercis.ro și de pe alte site-uri, înregistrări video și audio care prezintă imaginea și mesajele papei, dar și etape ale pregătirii venirii Sanctității Sale în România. Aici sunt prezentate și noutățile în pregătirea vizitei papei Francisc la Iași.

Întâlnire de lucru
În aula "Fericitul Anton Durcovici" de la catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, a avut loc la 29 ianuarie o întâlnire pentru a pune la punct unele detalii pentru ca toți cei care doresc să vină la întâlnirea cu papa Francisc să o poată face. Au participat PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, dar și aproximativ 50 de preoți din întreaga dieceză. Păstorii comunităților Diecezei de Iași au vorbit despre nivelul ridicat de așteptare a papei Francisc.

Preconizându-se pentru venirea papei la Iași ziua de 1 iunie, iar locația cea mai potrivită pentru aceasta fiind considerată piața din fața Palatului Culturii, pentru o mai bună organizare la nivel diecezan s-au stabilit mai multe sectoare de coordonare.

S-a readus în discuție dorința ca evenimentul să fie cât mai deschis pentru toată lumea.

Înscrieri în parohii
În vederea unei bune organizări a vizitei papei, luându-se în calcul măsurile de siguranță sporite, dar și nevoia de a găsi mijloacele de transport potrivite, s-a luat hotărârea de a realiza o listă cu toți cei care doresc să participe la întâlnirea cu papa Francisc de la Iași. În urma acestor liste, în preajma evenimentului vor fi oferite și permise de acces în spațiul destinat întâlnirii cu papa Francisc. Acestea vor fi gratuite. Continuă și în luna martie înscrierea la biroul parohial din fiecare comunitate catolică din Dieceza de Iași.

Pregătirea spirituală
Pe lângă pregătirea logistică și tehnică, în lunile care au mai rămas este nevoie mai ales de pregătire spirituală și familiarizarea cu gândirea pastorală și teologică a papei Francisc. În acest sens, se vor face rugăciuni speciale la sfânta Liturghie și vor fi organizate întâlniri catehetice. În perioada Postului Mare vor fi predici inspirate din omiliile, documentele și enciclicele papei Francisc. Toate acestea, pentru ca drumul parcurs până la venirea papei Francisc să răspundă motoului: "Să mergem împreună!"

Pr. Adrian Blăjuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat