Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Panama - Ziua Mondială a Tineretului

Ziua Mondială a Tineretului este o minunată "invenție" a sfântului Ioan Paul al II-lea. Aceste întâlniri au umplut de entuziasmul credinței milioane de tineri, au atins inimile cele mai împietrite, au alinat cele mai adânci suferințe și au arătat lumii că, atunci când tinerii sunt apărați, stimați și încurajați, pot face lucruri minunate.

Tema celei de-a 34-a Zile Mondiale a Tineretului a fost: "Iată slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău" (Lc 1,38). Aceasta a avut loc în perioada 22-27 ianuarie, în capitala statului Panama. Au fost împreună aproximativ 300.000 de tineri.

Au fost organizate activități diferite: întâlnirea comunității catolice a locului, momente de rugăciune, adeziuni la proiecte sociale și misionare, manifestări muzicale, artistice, gastronomice etc.

Ziua Mondială a Tineretului este întotdeauna o experiență profundă, într-un fel unică, de comuniune a Bisericii Universale: tineri din toate colțurile lumii uniți de aceeași credință în Isus Cristos; în diversitatea raselor, limbilor și culturilor; în jurul Sfântului Părinte; pentru a se ruga, a sărbători și a se cunoaște; pentru a spune lumii întregi: "Cristos nu ne răpește nimic, ci ne dăruiește totul!"

Din România a participat un grup de 40 de pelerini, dintre care opt preoți, însoțiți de PS László Böcskei, episcop romano-catolic de Oradea, care a susținut și catehezele în limba română. De asemenea, trei voluntari români și-au oferit disponibilitatea și slujirea lor pentru buna desfășurare a evenimentelor. Din Dieceza de Iași au participat 14 persoane: 2 preoți, 1 voluntar și 11 tineri.

Pelerinii din România au fost găzduiți mai întâi în Changuinola, oraș din Prelatura Bocas del Toro din Panama, pentru zilele în dieceze. Aici au cunoscut cultura și stilul de viață al panamezilor și s-au întâlnit cu preoții români care slujesc deja de câțiva ani în Panama.

Imagini de la Ziua Mondială a Tineretului pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook a întâlnirii: @worldyouthdayRomanian și pe site-ul oficial www.panama2019.pa.

Oficiul Național pentru Pastorația Tineretului



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat