Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru copii -

De Crăciun ne-au furat pruncul!

Nu știu cum e în alte părți, dar la noi, în familie, e o adevărată întrecere în a face ieslea cât mai frumoasă de Crăciun. Verișori și prieteni, a doua zi după Crăciun ne adunăm pentru a vedea cine are cea mai ingenioasă iesle, cea mai originală și mai completă. Așa că pe undeva m-am bucurat că am văzut tot felul de produse pentru Crăciun în supermarketurile noastre, dar stați să vedeți dacă noi chiar am găsit ce trebuia!

Am mers cu părinții cu mult înainte de săptămâna de dinaintea Crăciunului pentru a găsi câte ceva în vederea îmbunătățirii proiectului familiei noastre. Sigur că devoțiunea noastră față de pruncul Isus nu stă neapărat în ieslea pe care o confecționăm, ci, evident, în întâlnirea propriu-zisă cu el în sfânta Împărtășanie, într-o spovadă bună și într-o grijă mai mare unii față de alții.

Am crezut că voi găsi tot ceea ce am nevoie, dar nu a fost așa. Într-un magazin foarte întins, cu, poate, sute sau mii de obiecte de Crăciun, nu am găsit nimic concret legat de ieslea din Betleem. Erau tot felul de globulețe, beteală, brazi, instalații electrice, care mai de care mai frumoase, dar pruncul Isus lipsea din toate acestea. O angajată a răspuns stingher, când am întrebat-o unde este sectorul cu ieslele de Crăciun: "Ce, suntem la țară, ca să fie iesle?!" Se vede că nu a înțeles ce căutam cu adevărat...

Mă sperie că piața oferă orice de Crăciun, dar nu esența lui; tot felul de produse, dar nimic despre Isus, pruncul din ieslea de la Betleem. Oare cui să spunem că de Crăciun ni l-au furat pe Isus?...

Isuse, prunc născut în ieslea de la Betleem, fă ca măcar în inimile noastre să te găsească lumea, mai ales cei care chiar te caută cu sinceritate și cu dorința de a te găsi! Sper ca, folosindu-mă de ceea ce am, să pot prezenta verișorilor și prietenilor mei o iesle cât de cât originală! (Sofia)

Prelucrare de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat