Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Mons. Aurel Percă este noul arhiepiscop mitropolit de București

Sfântul Părinte papa Francisc, în ziua de 21 noiembrie, l-a numit arhiepiscop mitropolit de București pe Mons. Aurel Percă, până acum episcop auxiliar de Iași.

Numirea a venit în urma acceptării din partea Sfântului Părinte a cererii de retragere a arhiepiscopului Ioan Robu, care conduce Arhidieceza de București din anul 1983 și a ajuns în anul 2019 la limita de vârstă de 75 de ani indicată de dreptul bisericesc. Până la luarea în posesie canonică a Arhidiecezei de București de către noul arhiepiscop, la dorința Sfântului Părinte, Mons. Ioan Robu va continua să conducă această arhidieceză ca administrator apostolic.

Data luării în posesie canonică a Arhidiecezei de București din partea Mons. Aurel Percă va fi sâmbătă, 11 ianuarie 2020, în cadrul unei sfinte Liturghii celebrate în catedrala "Sfântul Iosif" din București. Preasfinția Sa va deveni al optulea arhiepiscop al acestei Biserici locale, înființată canonic în anul 1883.

La publicarea numirii, PS Iosif Păuleț împreună cu PS Petru Gherghel i-au mulțumit ÎPS Ioan Robu pentru cei 36 de ani de slujire în fruntea Arhidiecezei de București și l-au felicitat pe noul numit, Mons. Aurel Percă, exprimându-i în același timp recunoștința pentru cei 40 de ani de slujire în Dieceza de Iași, în special pentru cei 20 de ani ca episcop auxiliar.

La sfânta Liturghie din solemnitatea "Cristos, Regele Universului", 24 noiembrie, PS Iosif Păuleț, vorbind despre numirea noului arhiepiscop mitropolit de București, a subliniat: "Este o bucurie deosebită pentru mine, pentru PS Petru Gherghel, pentru noi, preoții, și cred că și pentru dv. toți, pentru că din dieceza noastră Sfântul Părinte s-a gândit să-l ridice la o demnitatea așa de mare, dar și plină de răspundere, pe PS Aurel Percă. Vă îndemn să-l însoțim toți în rugăciune, pentru ca să își poată îndeplini cât mai bine, cu sfințenie, cu toată responsabilitatea, această mare slujire în Biserica lui Cristos, iar între diecezele noastre să fie o colaborare strânsă și fructuoasă".

Pe pagina sa de Facebook, PS Petru Gherghel, care l-a avut alături pe Mons. Aurel Percă aproximativ 35 de ani, în mod special în cei 20 de ani ca episcop auxiliar, a salutat noua numire, asigurându-l "de toată prețuirea și însoțirea noastră, cu prietenie și rugăciuni fierbinți pentru noua și marea misiune primită".

Mons. Aurel Percă a fost primul redactor responsabil care a reluat editarea revistei "Lumina creștinului", imediat după căderea comunismului, coordonând editarea ei în anul 1990, iar prin grija sa primul număr a văzut lumina tiparului chiar în luna ianuarie. Revista a apărut atunci cu mari eforturi, așa cum ne mărturisește Excelența Sa, "având la dispoziție o mașină electrică de scris și un copiator... reproducând programul inițial al revistei, din dorința ca această lumină să continue să lumineze mai departe".

Mulțumiri îi adresează ÎPS Aurel Percă redactorii și cititorii revistei "Lumina creștinului", pentru toată susținerea pe care a oferit-o revistei noastre diecezane, cât și pentru toate proiectele Oficiului pentru Comunicații Sociale. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-l însoțească mereu cu toate harurile pentru a călăuzi cât mai bine Arhidieceza de București!

Pr. Adrian Blăjuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat