Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Dorin Teodorescu (e-mail). "Mulțumesc frumos pentru bijuteria omiletică din revista «De la răsărit până la apus» de astăzi, 7 octombrie, dedicată sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului. Părintele Cristian Diac rămâne același fin și profund interpret al sfintelor taine creștine".

Vă mulțumim pentru fidelitatea cu care citiți și meditați textele din revista "De la răsărit până la apus". Vă suntem recunoscători! Dumnezeu să vă ajute!

* M. (e-mail). "Vă scriu cu mare emoție și nu vreau să-mi publicați numele, nu că aș fi lașă, dar consider că nu are importanță. Puteți să scrieți dor litera M, pentru că sunt mama a patru copii, două fete și doi băieți. Este o diferență de 13 ani între băiatul cel mare și fetița cea mică și mărturisesc că nu a fost nicio problemă între «generații». Când cea mică a început școala, cel mare se pregătea să meargă la facultate... În luna septembrie am participat la deschiderea noului an școlar pentru fetița cea mică. Ea a început clasa pregătitoare. A fost o mare bucurie pentru ea, dar și pentru noi toți din familie. Și cum în ziua de 9 septembrie eram mai mulți părinți adunați în grupuri-grupuri, s-a iscat o neînțelegere și o discuție aprinsă în jurul nostru. Motivul discuției aprinse era fiica a doi părinți, foarte tineri, care încercau să o integreze pe fiica lor, care avea un mic handicap, nu foarte sever, în grupul copiilor pe care ea îi cunoștea deja de la grădiniță. Pentru copii era ceva normal să fie împreună, dar părinții celorlalți copii vociferau și-și dădeau cu părerea spunând că ar trebui dusă la o școală specială, că o să-i deranjeze pe copiii lor și nu o să poată fi atenți etc. Vă spun cu mâna pe inimă că am rămas descumpănită pe moment, dar apoi am simțit nevoia să apăr decizia părinților care erau încolțiți de mai toți. Am zis că nu e suficient că au acest necaz cu fetița bolnavă? De ce să mai agravăm și noi lucrurile!? Un copil care vrea să învețe și este ajutat și de părinți acasă va învăța oricum. A trebuit să aplanez cumva acest eveniment neplăcut. Au trecut câteva săptămâni și chiar e bine, mulțumim lui Dumnezeu! Știu că o să citească mulți din localitatea mea mărturia pe care am dat-o, dar am simțit că trebuie să fac măcar minimul pentru cel de lângă mine".

Vă felicităm pentru curajul dv. și pentru că nu ați ținut cont de ceea ce gândesc cei din jur, mai ales că ați apărat un copil bolnav și doi părinți cu inima sfâșiată. Vă felicităm și pentru familia dv. frumoasă, iar Dumnezeu să vă binecuvânteze cu sănătate și bucurii nenumărate!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat