Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

?tiri externe

Jubileu al "Bibliei copiilor"
Cartea "Dumnezeu vorbește copiilor săi", cunoscută sub denumirea de "Biblia copiilor", a împlinit 40 de ani. Inițiativa a fost lansată de fondatorul asociației de drept pontifical "Ajutor Bisericii care Suferă", pr. Werenfried Van Straaten. Tradusă în 189 de limbi cu 51 de milioane de exemplare, cartea, împărțită în 99 de capitole scurte, scrise într-un limbaj pe măsura copilului, a apărut și în România, la Editura ARCB în anul 1992, cu 96 de pagini și imagini color pentru copii.

Formare
S-a desfășurat la Zagreb (Croația), în perioada 19-22 septembrie, conferința europeană cu tema "Formare și prevenție - Puterea ca slujire". Simpozionul s-a înscris în seria de inițiative pe care Biserica le promovează în vederea unei pregătiri specifice a clerului, a formatorilor din seminarii și din casele de formare. Din Dieceza de Iași au participat pr. Marius Cojan (Seminarul Diecezan Mic), pr. Eduard Soare și pr. Ciprian Bejan-Piser (Seminarul Diecezan Mare).

Distincție
Pentru aportul la promovarea Bisericii Catolice și a activităților suveranului pontif, în cadrul redacției în limba română de la Radio Vatican, doamna Anca Mărtinaș, alături de alte persoane, a fost onorată cu primirea distincției "Pro Ecclesia et Pontifice", marți, 1 octombrie, la Roma, la sediul Radio Vatican în Sala Marconi. Oferirea acestei înalte distincții a fost introdusă de către papa Leon al XIII-lea în anul 1888 și poate fi atribuită membrilor clerului, dar și laicilor. Anca Mărtinaș s-a născut la Roman în anul 1970 și este autoarea mai multor cărți și traduceri din limba italiană.

Repatriere
Răspunzând invitației Casei Regale din România, PS Petru Gherghel, însoțit de preoții Isidor Dâsca și Adrian Blajuță, a participat - alături de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, și de PS Mihai Frățilă, episcop al Eparhiei Greco-Catolice de București - la celebrarea care a avut loc vineri, 18 octombrie, pe aeroportul Henri Coandă din București la sosirea sicriului cu rămășițele pământești ale Reginei-mamă Elena. Sâmbătă, 19 octombrie, a fost oficiată slujba de înmormântare a reginei, iar sicriul fiind depus alături de al fiului ei, regele Mihai, în necropola regală din noua catedrală arhiepiscopală și regală din Curtea de Argeș. Regina Elena a murit la Lausanne, în Elveția, la 29 noiembrie 1982.

Întâlnire a vincențienilor
"Un nou început" a fost tema întâlnirii naționale de toamnă a președinților Asociațiilor "Sfântul Vincențiu de Paul" din România, desfășurată în localitatea Câmpulung Muscel, în zilele de 21 și 22 septembrie. Au participat președinți din toată țara, împreună cu asistentul spiritual al uniunii, pr. Petru Păuleț din Câmpulung Muscel, Eva Peter, președinte național al Uniunii Asociațiilor Caritative ,,Sfântul Vincențiu de Paul" din România, și Ana Doboș, președintele național ales care își va începe activitatea în această misiune începând cu luna ianuarie 2020.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat