Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Toți se vor aștepta să fim disponibili

Duminică, 20 octombrie, în Ziua Mondială a Misiunilor, Alexandru Albu, Alexandru-Sergiu Robu și Mihai Chichiriță, seminariști la Institutul Teologic din Iași, au primit mandatul misionar din partea PS Iosif Păuleț și vor pleca în Coasta de Fildeș și Kenya pentru șase luni. Înainte de a porni la drum le-am adresat câteva întrebări.

- Ați ales să vă oferiți anul acesta activității misionare. Ce v-a îndemnat să faceți această alegere?

Factorii decizionali au fost atracția interioară pe care am simțit-o față de activitatea misionară și relatările colegilor mai mari care au venit foarte entuziasmați din misiune. (Alexandru A.)

Această dorință de a merge în misiune am purtat-o mereu cu mine de-a lungul anilor de seminar. Faptul de a merge în misiune vine ca o împlinire a unei dorințe sau, mai bine zis, a unui vis. Mereu m-au fascinat misionarii. (Al. Sergiu R.)

- Ce știți despre activitatea misionară și misionari, în general?

Principala activitate a unui misionar este aceea de a-l face cunoscut pe Isus Cristos înviat. Restul activităților vin în sprijinul evanghelizării. (Alexandru A.)

Despre activitatea misionară știu că ea are ca scop vestirea cuvântului și ajutorarea celor aflați în nevoie. Mai știu că misionarii, atât preoți cât și laici, își dedică viața vestirii, chiar și atunci când acest fapt presupune riscuri. Cred că misionarul ar trebui să fie un exemplu pentru toți, deoarece exemplul propriei vieți are o valoare mult mai mare în ochii oamenilor. (Mihai C.)

- Ce știți despre realitatea locală a misiunilor în care veți merge?

Am înțeles că în Djebonoua voi găsi o Biserică vie, cu credincioși care iubesc Biserica. Credincioșii sunt foarte calzi, foarte primitori și îl caută pe Dumnezeu în sinceritatea inimii. Am auzit că ecumenismul și dialogul interreligios sunt la ele acasă deoarece catolicii conviețuiesc în armonie cu toți ceilalți oameni și se ajută reciproc în caz de nevoie. (Al. Sergiu R.)

Ascultându-i pe colegi am aflat multe lucruri care mă vor ajuta în Kenya. Unul dintre lucrurile cele mai frumoase este faptul că oamenii din Kenya au o sete incredibilă de Dumnezeu. Aceasta reiese chiar din felul cum participă la sfânta Liturghie, din modul cum o animă. (Mihai C.)

- V-ați propus un obiectiv anume pentru această experiență?

Cred că toți se vor aștepta să fim disponibili. Colaborarea este foarte importantă în îndeplinirea eficace a oricărei activități misionare. (Alexandru A.)

- Cu ce gânduri plecați în această perioadă de activitate misionară?

Plec cu mult curaj și încredere în Dumnezeu care trimite misionari la toate popoarele. Sunt convins că voi avea multe de învățat în urma acestei experiențe, cum ar fi bucuria trăirii credinței, care poate nouă, europenilor, adesea ne lipsește. (Al. Sergiu R.)

- Ce credeți că ar aștepta Dumnezeu și Biserica de la voi în această misiune?

Cred că Dumnezeu și Biserica așteaptă de la noi să ne conformăm lui Cristos, căci, dacă vom reuși acest lucru, vom fi mulțumiți atât noi, cât și oamenii pe care-i vom întâlni. (Mihai C.)

- Un gând adresat cititorilor înainte de a pleca în misiune!

În primul rând, vă mulțumim că susțineți Centrul Misionar Diecezan. Datorită susținerii dumneavoastră, noi putem face experiența misionară anul acesta. Vă mulțumim în numele tuturor misionarilor și misiunilor. Dumnezeu să vă răsplătească așa cum știe el mai bine. Nu uitați să vă rugați pentru misiuni și misionari! (Al. Sergiu R.)

Pr. Florin-Petru Sescu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat