Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Resuscitarea speranței

Ce mare șansă să fim vii și astăzi, să putem admira lumea și să putem lucra pentru a o face mai bună, mai fericită! Ce misiune nobilă pentru cei care încă ne putem mișca printre inimi cu gingășie, cei care putem alerga de la un suflet la altul pentru a resuscita speranța prin fapte și cuvinte pline de dragoste!

"Ziua de mâine nu-i este asigurată nimănui, tânăr sau bătrân. Azi poate fi ultima zi când îi vezi pe cei pe care-i iubești. De aceea, nu mai aștepta, fă-o azi, întrucât, dacă ziua de mâine nu va ajunge niciodată, în mod sigur vei regreta ziua când nu ți-ai făcut timp pentru un surâs, o îmbrățișare, un sărut, și că ai fost prea ocupat ca să le conferi o ultimă dorință. Să-i menții pe cei pe care-i iubești aproape de tine, spune-le la ureche cât de multă nevoie ai de ei, iubește-i și tratează-i bine, ia-ți timp să le spui îmi pare rău, iartă-mă, te rog și toate cuvintele de dragoste pe care le știi" (Gabriel García Márquez).

Fiecare fărâmă de viață ne provoacă să ne manifestăm iubirea și recunoștința pentru a resuscita speranța. Prezentul este tot ce avem pentru a ne aminti de cei care ne-au educat, ne-au crescut și ne-au condus cu tandrețe pașii spre izvorul și culmea oricărei speranțe: Dumnezeu!

Iar dacă cei dragi au plecat deja spre casa Tatălui, să nu uităm cât de nobile sunt actele de recunoștință prin care păstrăm vie amintirea lor. Cât de frumos înflorește recunoștința atunci când vorbești despre ei, când le îngrijești mormântul punând flori, aprinzând lumânări, înălțând rugăciuni! Vizita în cimitire nu e despre moarte și răposați, ci despre iubire și recunoștință!

Cât de triste sunt mormintele neîngrijite pe care zac uscate coroanele iscălite: "Nu te vom uita niciodată!" Dimpotrivă, câtă recunoștință reflectă un mormânt de pe care se înalță flori și flacăra lumânărilor!

Cât de triste sunt casele în care manifestarea iubirii se lasă pentru mai târziu, pentru un mâine care poate nu va mai veni! Dimpotrivă, câtă speranță pentru casa în care iubirea și recunoștința sunt manifestate zilnic cu convingerea că "trecem o singură dată prin această viață. Tocmai de aceea orice lucru bun pe care îl pot face, trebuie să-l fac acum, pentru că nu voi mai trece din nou pe aici" (sfânta Tereza de Calcutta).

Pr. Laurențiu Dăncuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat