Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Maikona (Kenya): Încă 134 de noi membri

S-au adăugat 134 de noi membri la Misiunea catolică din Maikona (Kenya), în ziua de 19 octombrie, când au fost botezați 65 de copii în filiala Boji, toți până la vârsta de cinci ani, și în ziua de 20 octombrie, când au fost botezați 17 adulți și 52 de copii în comunitatea din centrul parohial. Celebrările liturgice au fost oficiate de pr. Claudiu Iștoc și pr. Cezar Chelaru Dămoc, preoți misionari fidei donum din Dieceza de Iași, alături de pr. James Wario.

Ziua Mondială a Misiunilor, celebrată anul acesta la 20 octombrie, a reprezentat pentru fiecare comunitate eclezială un moment important pentru sensibilizarea credincioșilor în a susține prin rugăciune și caritate operele misionare.

După o perioadă îndelungată de pregătire (un catecumenat de trei ani), 17 adulți au fost botezați, iar prin cuvintele din cadrul sfintei Liturghii a fost explicată și misiunea ce le revine odată intrați în familia creștină a Bisericii Catolice.

Bucuria comunității a fost exprimată prin cântece și dansuri liturgice în timpul celebrării, care, chiar dacă a durat trei ore, nu a fost pentru nimeni plictisitoare sau obositoare. Acestor adulți li s-au adăugat alți 52 de copii (toți până la vârsta de cinci ani) care au fost botezați în cadrul aceleiași celebrări.

Cu o zi înainte de Ziua Mondială a Misiunilor, la 19 octombrie, în Boji, o altă comunitate a Parohiei Maikona, au fost botezați 65 de copii. Astfel, comunitatea parohială din Maikona a crescut cu 134 de noi membri, ceea ce reprezintă un număr semnificativ, având în vedere că în zonă populația nu este formată toată numai din creștini: 40% sunt creștini, 33% sunt musulmani și circa 27% sunt tradiționaliști. Avem încredere că, printr-o activitate evanghelizatoare intensă, creștinii pot să demonstreze și celorlalți că a fi creștin este o bucurie și o împlinire deplină.

În luna octombrie au mai avut loc și alte botezuri în filialele: Basbalesa, Gamura, Oromo Galla și Toricha, unde circa 140 de copii au devenit creștini.

Ne rugăm ca toată activitatea pastorală și de evanghelizare din comunitatea noastră să fie rodnică și să se concretizeze într-o credință puternică și într-o mărturisire a bucuriei de a-l avea pe Dumnezeu în viața lor!

Pr. Claudiu Iștoc, paroh la Maikona



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat