Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Reflecții înțelepte

Luna noiembrie, ultima lună a anului bisericesc, liturgic, este izvor bogat de meditație creștină profundă și de îndemnuri curajoase pentru viața noastră spirituală.

Deja prima zi a acestei luni este închinată, îmbietor, ca solemnitate a Tuturor Sfinților. Calendarele, sinaxarele, martirologiile conțin numele unui număr foarte mic în comparație cu mulțimea imensă a sfinților din ceruri. De aceea, sfânta Biserică a stabilit această dată în care să se regăsească și cei neevidențiați în calendare.

Sfinții ne spun foarte răspicat: din voința dumnezeiască, toți suntem chemați la sfințenie. Marele învățat al harului, sfântul Augustin (354-430), meditând la mulțimea celor ajunși în patria cerească, obișnuia să se încurajeze, spunând: "Dacă atâția și atâtea au putut, de ce nu și tu, Augustine?"

A doua zi a lunii noiembrie, Pomenirea Tuturor Credincioșilor Răposați, a fost rânduită de sfânta Biserică pentru a veni în ajutorul sufletelor din purgator (rude, prieteni, cunoscuți, necunoscuți), prin rugăciunile și faptele noastre bune, ca să fie primiți cât mai curând în fericirea cerească. Iată ce solidaritate creștină benefică de care ne vom bucura și noi, la rândul nostru!

Ultima duminică a anului bisericesc, a 34-a de peste an, este celebrată ca solemnitate a Domnului nostru Isus Cristos, Regele Universului. Ea se adresează sufletului creștin pentru a-și face bilanțul cuvenit: plusuri, minusuri? Cum am împlinit angajamentele Botezului, Mirului și ale celorlalte sacramente sau taine creștine? Am spus din toată inima: "Sfințească-se numele tău, vie împărăția ta, facă-se voia ta"?

Duhule Sfinte, reînnoiește fața pământului! Luminează-ne mintea pentru a cunoaște adevărul! Înduplecă-ne inima pentru a face binele! Mângâie-ne cu bucuria ta suprafirească!

Mulțumim!

P.A.D.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat