Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Sfințiri de diaconi

După un lung drum de pregătire, opt seminariști, dintre care șapte ai Institutului Teologic "Sfântul Iosif" din Iași și unul din Congregația "Iosefinii lui Murialdo" din Roman, au fost hirotoniți diaconi de PS Petru Gherghel, la 8 decembrie 2018, în solemnitatea Neprihănita Zămislire, în catedrala din Iași.

La celebrare au participat PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, pr. Giuseppe Rainone, superiorul provincial al Congregației "Iosefinii lui Murialdo", pr. Benone Farcaș, rectorul Institutului Teologic din Iași, și aproximativ 90 de preoți, rude ale noilor hirotoniți și mulți alți credincioși.

La predică, PS Anton Coșa a vorbit despre fragilitatea omenească, despre "frică, aceea care blochează acțiunea lui Dumnezeu în viața noastră", dar a scos în evidență faptul că exemplul Mariei arată că aceste greutăți pot fi depășite. Toți cei prezenți au fost îndemnați să urmeze exemplul sfintei Fecioare, "de a fi martori și a duce întregii omeniri bucuria, noutatea și frumusețea întâlnirii cu Isus, pe care îl așteptăm". Adresându-se în mod special candidaților la diaconat, i-a îndemnat să spună și ei un "da" decisiv la chemarea lui Dumnezeu, asemenea Mariei, "un da care să cuprindă în el întreaga ființă: trup și suflet, cu toate plusurile și minusurile". Pentru perioadele mai întunecate ale vieții, a oferit un antidot: "Inima Mariei - aici trebuie să vă ascundeți, pentru a fi tot mai aproape de Dumnezeu".

După predică a urmat ceremonia de hirotonire, prin impunerea mâinilor episcopului Petru Gherghel, iar la final, Preasfințitul i-a felicitat pe noii diaconi și familiile lor.

Alți doi studenți de la Institutul Teologic din Iași, care se pregătesc pentru a sluji în Arhidieceza de București, au fost hirotoniți diaconi în aceeași zi în catedrala "Sfântul Iosif" din București.

* * *

Pentru Dieceza de Iași: Richardo Dominic Baciu (Roman, "Fericitul Ieremia"), Gabriel Balint (Oituz), Gabriel Iulian Cocianga (Luizi-Călugăra), Cătălin Farcaș (Iași, "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"), Paul Alexandru Gabor (Nicolae Bălcescu), Emil Daniel Gașpar (Lespezi).

Pentru Arhidieceza de București: Alexandru Abadi (Mangalia), Octavian Constantin Enache (București, "Adormirea Maicii Domnului").

Pentru Dieceza de Chișinău: Gabriel Cochiorca (Faraoani).

Pentru Congregația "Iosefinii lui Murialdo": Petru Țurcanu (Săbăoani, "Sfântul Iosif Muncitorul").



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat