Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Voi sunteți oamenii lui Dumnezeu

În prima zi a oricărui an calendaristic, creștinii din lumea întreagă aduc un omagiu deosebit sfintei Fecioare Maria, mama lui Dumnezeu, și celebrează Ziua Mondială a Păcii, amintind tuturor că la baza oricărui timp, a oricărui început, a oricărei activități ar trebui să stea bunătatea.

Pacea pe care lumea întreagă și-o dorește înglobează în sine ideea de bunătate, acea bunătate ce poate fi simțită emanând din inima delicată a unei mame. Maria, mama lui Dumnezeu și mama noastră, este imaginea cea mai frumoasă a bunătății care stă la baza păcii adevărate.

La început de an, pe lângă toate urările de bine pe care le-ați primit, doresc să fac și eu o urare: "Să avem cu toții o inimă plină de bunătate, pentru a avea și a oferi pace, arătând astfel tuturor că suntem oamenii lui Dumnezeu!" Când spun oamenii lui Dumnezeu, mă refer la expresia folosită de o soră care a lucrat pentru foarte mulți ani ca misionară în Congo.

Sora Maria - o soră în vârstă de 85 de ani din Italia - scria într-o publicație: "Dragii mei, vă mulțumesc pentru bucuria pe care mi-ați oferit-o în toți anii de misiune. Vă mulțumesc că mi-ați dat puterea de a salva atât de multe ființe. Uneori am văzut miracole înfăptuite. Îmi stă bine întipărită în minte imaginea unei fetițe de cinci ani, pe care mama ei a adus-o pe brațe, cu capul căzut și acoperită fiind de o pânză veche și ponosită. Sora, care era responsabila dispensarului, mi-a spus că nu are ce să-i facă, așa că o va trimite acasă. În acel moment mi-am amintit că aveam câteva vitamine oferite de o farmacistă din Roma, așa că i-am oferit zece capsule. I-am spus să mă anunțe când le termină, și, după ce a plecat, am început să mă rog în fiecare zi. Nu au trecut zece zile... mă credeți!? Această femeie a venit cu câteva ouă, drept recunoștință, și o fetiță aproape refăcută. Nu a încetat să-mi mulțumească și să mă binecuvânteze. I-am spus că recunoștința o merită Dumnezeu, pentru că a ascultat rugăciunea, și farmacista, că mi-a dăruit medicamentul. [...] Cât de frumos este să poți ajuta pe cel aflat în nevoie! Păcat că sunt prea în vârstă ca să mai merg, însă voi spune tuturor ce înseamnă frumusețea de a fi mărturisitor al lui Cristos și al evangheliei, pentru că până și necreștinii înțeleg limbajul faptelor și spun: «Voi sunteți oamenii lui Dumnezeu»".

Toți oamenii își doresc și caută binele în moduri diferite, unele dintre modalități arătându-se, în final, a fi alegeri greșite și dezamăgitoare. Acesta este momentul în care orice om își pierde pacea. De fapt, orice decizie bună, la rădăcina căreia a stat mereu bunătatea, ar trebui să aducă pacea după sine, indiferent de finalul ei, pentru că acela care urmează binele adevărat are pace și bucurie.

Fericiți făcătorii de pace, spune Isus, pentru că nu e fericit cel care își dorește să trăiască în pace, ci acela care este făuritor de pace. Isus a intrat în lume arătând că bunătatea se transpune în faptă. De Crăciun am ascultat imnul îngerului care lăuda venirea Mântuitorului. Ca ucenici ai săi, nouă ne-a lăsat această datorie, de a pune evanghelia în practică.

La final nu aș vrea să vă urez, ci să ne urăm: "Să fim oamenii lui Dumnezeu și să avem un an nou binecuvântat, cu o inimă mai plină de bunătate, a cărei pace să domnească peste toate deciziile, activitățile și planurile noastre. La mulți ani!"

Pr. Florin Petru Sescu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat