Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Impresii ale diaconilor nou-sfințiți

"În ziua dedicată sfintei Fecioare Maria, am făcut primul mare pas spre sfânta Preoție la care a binevoit să mă cheme bunul Dumnezeu. Bucuria pe care o simt astăzi, în ziua hirotonirii mele întru diaconat, o datorez în primul rând lui Dumnezeu. El m-a ales pentru a-mi consacra viața în slujirea lui și a poporului său, revărsând asupra mea harurile sale, pentru a mă întări în această frumoasă slujire. Pentru mine, în această zi începe un drum nou, care nu este ușor. Însă am certitudinea că niciodată nu voi fi singur. Mă voi ruga în continuare să fiu statornic pe drumul pe care l-am început și îl voi încredința preasfintei Fecioare Maria. Un gând de recunoștință îndrept către familia mea care a fost mereu lângă mine, către părinții formatori, către toți cei care m-au sprijinit cu rugăciunile lor". (Gabriel-Iulian Cocianga)

"Sunt un simplu iosefin al lui Murialdo, congregație din care am ales să fac parte în mod definitiv la 21 octombrie 2018. Zic «am ales», fără ca aceasta să fie meritul meu, așa cum nici faptul că am ales să fiu diacon nu este meritul meu, deoarece, așa cum spune Sfânta Scriptură: «Nu voi m-ați ales pe mine, ci eu v-am ales pe voi» (In 15,16). Această alegere nu poate fi altceva decât darul gratuit al lui Dumnezeu, pe care l-am simțit în inima mea. Diaconia înseamnă slujire, o slujire dezinteresată de a proclama cuvântul Domnului, de a-l predica și de a-l pune în practică. Nu este un lucru deloc ușor, însă dialogul cu Dumnezeu, iubirea pe care ne-o transmite mă fac să-l urmez tot mai mult". (Petru Țurcanu)

"Astăzi pentru sufletul meu este mare sărbătoare. În calendarul vieții mele sărbătoresc primirea diaconatului. Ca la fiecare sărbătoare, întâlnirea este foarte importantă: cu familia, cu prietenii, cu cei care s-au rugat pentru mine, cu binefăcătorii mei. Cea mai importantă întâlnire este cea cu Cristos, căci despre el va trebui să predic de acum, pe el va trebui să-l trăiesc cu maximă intensitate. Această sărbătoare este amplificată de motoul pe care mi l-am luat pentru perioada diaconatului: «Privește-l pe Dumnezeu privindu-te și zâmbind!» (Anthony de Mello, SJ). Cred cu tărie că misiunea încredințată nouă astăzi este de a contribui, cât ne stă în putință, la răspândirea fericirii evanghelice. Doar împreună putem fi martori autentici ai fericirii evanghelice". (Gabriel Cochiorca)

"În sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri am fost hirotonit diacon. Am trăit cu mari emoții și multă bucurie această intrare în rândul slujitorilor consacrați lui Dumnezeu și Bisericii. Astfel, am devenit slujitor al cuvântului, al altarului și al aproapelui, iar acest lucru nu poate decât să îmi transmită o stare de bucurie și speranță și să spun asemenea sfintei Fecioare Maria: «Sufletul meu îl preamărește pe Domnul!» (Lc 1,46). Vreau să-i mulțumesc Domnului pentru că a fost alături de mine mereu și m-a întărit, mai ales în această zi minunată. Din acest moment am început un nou drum; un drum de slujire a lui Dumnezeu și a Bisericii. De aceea, mă încredințez cu totul în brațele sfintei Fecioare Maria și îi cer cu umilință harul statorniciei și al înțelepciunii pentru a-i putea sluji fără ezitare lui Dumnezeu, care m-a ales să îi fiu glas în această lume". (Cătălin Farcaș)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat