Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru copii -

Nu trebuie să ne descurajăm la primul eșec

Cine nu-și amintește cu drag de seara de Crăciun, când mergeam la colindat, sau de noaptea de revelion, când mergeam la urat?! Parcă văd și acum cum ne pregăteam din timp nu doar colindul sau urătura, ci și echipa alături de care băteam la pas ulițele satului, cum ne întorceam noaptea târziu plini de noroi, dar și satisfăcuți pentru darurile primite.

Nu pot să uit însă cum într-o seară de Crăciun, la colindat fiind alături de alți prieteni, am ajuns la o casă unde mai degrabă se pregăteau de înmormântare decât de sărbătorirea pruncului Isus. Încă de la poartă ne-a întâmpinat un domn plin de furie, care, în loc să ne primească în curte și să ne asculte colindul, ne-a adresat tot felul de injurii, alungându-ne. "Dispăreți, nu am nevoie de voi, lăsați-mă cu obiceiurile voastre, plecați, să nu vă mai văd!", striga în urma noastră.

Pe moment am plecat, dar a doua zi, în ziua de Crăciun, cu o oră înainte de Liturghie, am decis să mergem din nou la el. Nu mai era supărat, era calm și parcă rușinat de ceea ce făcuse cu o seară înainte.

Oricum, în ziua de Crăciun nu mai era obiceiul să mergem să colindăm, dar noi am trecut peste obicei și am mers la el. Voiam doar așa, să-i dăm o lecție, să-i arătăm că nu ne temem și că darul lui conta mult pentru noi - între noi fie vorba, poate mai mult decât mesajul pe care aveam să i-l ducem, dar asta e altceva...

Ne-am dus, am intrat în curte și am început să cântăm colindul pe care îl pregătisem. După ce ne-a ascultat până la capăt, ne-a întrebat dacă nu cumva noi eram și cu o seară înainte. I-am spus că da și atunci și-a cerut scuze, spunându-ne că înaintea noastră fuseseră alți trei copii care la ieșirea din casă i-au vărsat găleata cu apă pe hol.

Pe undeva avea dreptate să fie furios, dar noi nu mergeam cu aceleași gânduri. A fost ziua în care am învățat că nu trebuie să ne descurajăm la primul eșec... (Florin)

Prelucrare de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat