Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Etică și responsabilitate

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta", din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, a organizat prima ediție a Conferinței Regionale "Etică și responsabilitate în activitatea de voluntariat", la 7 decembrie 2018, în aula "Fericitul Anton Durcovici" de la catedrala din Iași.

Conferința face parte din proiectul destinat voluntariatului: "Voluntar pentru Viitor - Centrul de formare al voluntarilor". Partenerii evenimentului: Colegiul Național al Asistenților Sociali din România - Sucursala Teritorială Iași, Universitatea "Al.I. Cuza" Iași cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică și Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea "Petre Andrei" Iași cu Facultatea de Psihologie și Asistență Socială și Centrul Diecezan Caritas Iași împreună cu o parte a instituțiilor social-caritative din cadrul Bisericii Catolice, cu instituții publice și organizații neguvernamentale din societatea civilă au sărbătorit voluntariatul, oferindu-i valoare și recunoaștere alături de munca plătită.

În cadrul acestei conferințe, lectorii invitați - persoane din mediul academic, voluntari activi cu experiențe diverse sau persoane consacrate dedicate muncii în comunitate - au prezentat lucrări care au avut scopul de a descrie perspectiva etică a activității de voluntariat, fie că aceasta se desfășoară în România, fie pe teritoriul altor state ale lumii, aici făcându-se referire la voluntariatul din Italia, Franța, Grecia. A fost evidențiată responsabilitatea tuturor celor implicați în diferite proiecte în care colaborează cu voluntari, aspectele legislative, toate acestea împletite cu mărturiile experiențelor practice ale voluntarilor activi.

Mesajul Conferinței Regionale "Etică și responsabilitate în activitatea de voluntariat" a fost următorul: Voluntariatul înseamnă iubire, dăruire, împărtășire cu aproapele. Diversitatea de forme prin care o persoană se poate angaja ca voluntar reprezintă un avantaj pe care fiecare dintre noi l-am putea avea în vedere, atât pentru completarea noțiunilor teoretice primite prin intermediul școlii, cât mai ales prin desăvârșirea noastră ca oameni.

Ramona Ciobanu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat