Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Prima întrebare

Ai încercat vreodată să ți-l imaginezi pe Isus stând lângă tine? Să simți că e atât de real, atât de aproape încât parcă îl auzi cum respiră, cum clipește, cum își mișcă mâna și te atinge? Ai încercat? Tu cum ți-l imaginezi pe Cristos? Unde și cum îl vezi? Cum îl simți? Cum arată Cristos pentru tine? Ce face? Dacă privești în sufletul tău și în jurul tău, unde este Cristos acum?

Isus în camera ta. Isus în clasa ta, colegul tău de bancă. Isus la locul de muncă. Cu câtă intensitate începe să-ți bată inima dacă auzi: "Domnul este aici și te cheamă", te caută, te privește (cf. In 11,28)! El, Domnul Domnilor, devine colegul tău de bancă, de muncă, de cameră. E lângă tine: îți șoptește, te ajută, te îmbrățișează. Uneori stă lângă tine, alteori merge în fața ta, ca să-ți lumineze calea și să poți păși în siguranță pe urma pașilor săi. Îl simți? Îl vezi? Îl urmezi? Domnul este lângă tine și te privește!

Însă uneori distanța dintre tine și Cristos pare abisală. Domnul pare departe, iar tu te simți singur, abandonat. Nu simți prezența sa, nu vezi chipul său. Sunt zile în care din inima ta se înalță strigătul psalmistului: "Ascultă-mi, Doamne, glasul când te chem: îndură-te de mine și răspunde-mi!... Eu caut, Doamne, fața ta. Nu-ți ascunde fața de la mine, nu-l îndepărta cu mânie pe slujitorul tău; tu ești ajutorul meu, nu mă respinge și nu mă abandona, Dumnezeul mântuirii mele!" (Ps 27,7-9).

Și atunci Domnul se îndură și ți se arată, devine o prezență reală în viața ta. El se lasă găsit de cei care îl caută din toată inima (cf. Ier 29,13-14; Mt 5,8). El a spus: "Cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide" (Mt 7,7).

Ce Dumnezeu admirabil! Când îl căutăm din toată inima, fără prefăcătorie, Domnul însuși ne atrage spre el. Este el cel care se apropie de noi, ne privește și ne întreabă doar atât: "Ce cauți?" (cf. In 1,38).

"Ce cauți?" este întrebarea - prima întrebare! - pe care viața și stăpânul ei, Domnul cel veșnic viu, ți-o adresează. Răspunde-i, și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice închipuire, va păzi inima, gândurile și întreaga ta viață (cf. Fil 4,7).

Pr. Laurențiu Dăncuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat