Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Impresii de la INTC Satu Mare

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, cu tema "Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu (Lc 1,30)" desfășurată în perioada 25-29 iulie la Satu Mare, s-a încheiat. Aproximativ 220 de tineri din Dieceza de Iași au avut prilejul să conștientizeze că o credință împărtășită prin rugăciune și activități artistice este în stare să creeze entuziasm, coeziune spirituală și comuniune sufletească. Unii dintre participanți au binevoit să-și exprime trăirile avute la această întâlnire.

- "Au fost zile pline, pline de comuniune, de bucurie, de întâlnire, dar și zile în care am conștientizat mai mult că ar trebui să avem un țel, să urmăm drumul nostru fără să concurăm cu alții și să ne ascultăm glasul interior. Să mergem pe direcția noastră, cu rațiune, iar direcția să fie către Dumnezeu. Am participat împreună atât la sfintele Liturghii, cât și la ateliere precum cel de dans latino, teatru și altele! Ne-am bucurat și emoționat, de asemenea, de mărturia Simonei Pop, care a câștigat, alături de echipa României, medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară din 2016. Aceasta ne-a împărtășit din experiența ei spre succes și ne-a îndemnat să ne urmăm visele, chiar de vom întâmpina obstacole, chiar dacă vom avea parte de nedreptate, să ne rugăm și să ne facem partea cât mai bine, iar Domnul ne va ajuta! Îi mulțumesc Domnului pentru oamenii minunați pe care i-am întâlnit și alături de care zilele au fost mai pline de bucurie, de sens, de frumosul din sufletele lor!" (Iolanda Fusteș-Dămoc).

- "Aproape a devenit o tradiție pentru mine să particip la INTC ca voluntar. Așadar, am mers să ajut participanții să se bucure de toate activitățile pregătite. Evident, am participat la concerte și la activități și am reușit să leg câteva prietenii. Deși au fost unele probleme, probabil resimțite mai puternic ca voluntar, eu cred că și această ediție a fost încununată de succes, și abia aștept să particip și în 2021 la INTC" (Cristi Mîrț).

- "A fost pentru prima dată când am participat la INTC. Pot să spun că aveam multe întrebări, cu privire la viața mea spirituală, când am plecat de-acasă. La INTC am primit răspunsuri. Am înțeles că fiecare om are măcar o bucățică de bunătate în el. Isus este în fiecare, iar misiunea ta este să îl găsești! Deși eram mulți tineri, am putut simți că ceva ne leagă pe toți. Eram ca o familie al cărui tată este Dumnezeu" (Silvia Jitaru).

- "Am avut ocazia să îmi reamintesc ce înseamnă rugăciunea și cât de important este să o spunem din suflet. Am aflat că noi, copiii lui Dumnezeu, suntem considerați prinți și prințese. Am avut ocazia să întâlnesc mulți oameni minunați și să dedic mai mult timp Domnului" (Radu Flavian Imbrișcă).

- "Au fost zile pline de o bucurie rară, cum n-am mai trăit până atunci. Bucuria s-a împletit cu liniștea atunci când l-am ascultat pe părintele Pantea Tibor, când am fost la "Calvaria", la biserică, unde am văzut atâția episcopi, voluntari și oameni binevoitori cu mine. Da, am trăit zile de o bucurie rară" (Ștefan Diac).

Pr. Cristian Diac



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat