Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Beatificarea slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal

Informații pentru pelerini

Beatificarea slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, fecioară și martiră - eveniment unic în țară, fiind prima laică ridicată la cinstea altarelor în România - va avea loc la Nisiporești, jud. Neamț, în biserica parohială, la 22 septembrie. Sfânta Liturghie va începe la ora 11.00. Sunt așteptați mulți credincioși din Dieceza de Iași, din țară și din străinătate.

Localitatea Nisiporești (NT) se află pe drumul european E85, la 25 km distanță de Roman, direcția Suceava (aproape de Hanul Ancuței). Pelerinii vor sosi cu autocarele, microbuzele și cu mașinile personale. Locurile de parcare vor urma să fie stabilite împreună cu instituțiile competente pentru astfel de evenimente.

Odată ajunși la Nisiporești, pelerinii vor putea solicita informații de la voluntarii prezenți în toate locurile de primire și în cel de celebrare.

Celebrarea sfintei Liturghii se va face în biserică. Accesul în biserică este rezervat preoților, persoanelor consacrate, corului și persoanelor care vor primi "invitație - bilet acces în biserică". Ceilalți pelerini vor avea un spațiu rezervat în "zona credincioși" de unde vor putea urmări celebrarea prin câteva ecrane cu led-uri, iar accesul va fi fără bilet. De asemenea, accesul la criptă va fi prin spatele bisericii.

Preoții, având doar alba, își vor ocupa locul direct în biserică, unde vor primi o stolă specială. Pelerinii vor primi la punctele de primire o eșarfă cu evenimentul beatificării.

Liturghia de beatificare va fi transmisă în direct prin internet și la Radio Maria.

"Invitație - bilet acces în biserică" (circa 800) vor primi rudele, reprezentanți ai Ordinului Franciscan Secular (terțiari), autoritățile și invitații din partea Episcopiei de Iași și ai Provinciei Franciscane "Sfântul Iosif".

Persoanele de contact pentru acest eveniment sunt: pr. Anton Bogdănel, OFMConv.: tel. 0765/520541; pr. Fabian Blaj, OFMConv.: tel. 0764/881024; pr. Sorin Giurgi, OFMConv.: tel. 0766/406990.

Alte informații, actualizări și modificări vor fi transmise pe site-ul Diecezei de Iași (www.ercis.ro) și pe cel al Provinciei Franciscane "Sfântul Iosif" (www.ofmconv.ro).

Vă așteptăm!

Pr. Adrian-Sorin Giurgi, OFMConv.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat