Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Profesiune și reînnoirea voturilor în "Ordo Virginum"

Centrul "Gaudium et Spes" din Traian a găzduit în perioada 2-6 iulie prima serie de exerciții spirituale anuale și reînnoirea voturilor pentru surorile din Ordinul Fecioarelor Consacrate. Ținând cont de carisma surorilor: "Slujirea Bisericii prin rugăciune", subiectele propuse la meditații au fost legate de viața de rugăciune și urmarea chemării lui Cristos prin purtarea crucii zilnice și slujire. S-a creat o atmosferă de "Cenacol" în care Duhul Sfânt a lucrat în conștiințele surorilor prezente. Meditațiile au fost urmate de intervenții, dezbateri și mărturii sincere și deschise. Nu au lipsit nici momentele de dialog individual în cadrul direcțiunii spirituale.

Punctul culminant a fost atins joi, 5 iulie, în timpul sfintei Liturghii pontificale prezidate de PS Petru Gherghel, care are în grijă directă activitatea și formele de apostolat și de caritate ale Ordinului Fecioarelor Consacrate. La omilie, Excelența Sa a vorbit despre diferite aspecte ale vieții consacrate și a insistat asupra raportului strâns de comuniune cu Cristos, mirele Bisericii, cu episcopul și comunitatea locală, îndemnându-le să rămână atente și disponibile la necesitățile diecezei și ale comunității parohiale de care aparțin, lucrând sub autoritatea și ascultarea propriilor păstori.

Două candidate au intrat în Ordinul Fecioarelor Consacrate, depunând votul fecioriei în fața PS Petru Gherghel. Cele două surori sunt din Parohia Luizi-Călugăra: Catrina și Clara Boașă, surori de sânge.

La sărbătoarea lor au venit să le fie alături surori din parohiile vecine, preoți și rude. Ne-am rugat ca Isus să inspire și să cheme și alte persoane să descopere frumusețea acestei vocații și, îmbrățișând-o, să contribuie la arătarea frumuseții Domnului, care transfigurează viața atâtor femei care trăiesc zilnic această experiență.

După sfânta Liturghie au urmat, într-o atmosferă festivă, agapa fraternă, recitarea unei poezii, felicitările, oferirea buchetelor de flori și urările de bine și progres spiritual.

Mulțumim Domnului pentru aceste zile pline de har!

Pr. Viorel Ababei



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat