Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri • Stiri • Stiri -

Știri externe

Familia imagine
"Provoacă durere s-o spun: astăzi se vorbește despre familii diversificate, despre diferite tipuri de familie. Da, este adevărat: «familie» este un cuvânt analog, se spune și «familia stelelor», «familia animalelor». Dar familia imagine a lui Dumnezeu este una singură, cea între bărbat și femeie. Se poate întâmpla să nu fie credincioși, dar dacă se iubesc și se unesc în căsătorie sunt după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Pentru aceasta căsătoria este un sacrament mare". Aceasta a spus papa Francisc, adresându-se liber delegației Forumului Asociațiilor Familiale primită sâmbătă, 16 iunie, în audiență cu ocazia celor 25 de ani de la întemeiere.

Gest emoționant
După audiența generală din 13 iunie, papa Francisc l-a îmbrățișat pe Tomasz Komenda, un bărbat de 41 de ani, care, pe când avea 23 de ani, a fost acuzat că a violat și asasinat o tânără de 15 ani, în noaptea de Revelion 1997. A fost arestat în anul 2000 și condamnat pe nedrept în anul 2004 la 25 de ani de închisoare. După redeschiderea cazului în 2016, la cererea părinților victimei, și găsirea unui nou suspect, Tomasz a fost achitat la 16 mai, după 18 ani petrecuți în închisoare.

Capitul SVD
"«Iubirea lui Cristos ne constrânge» (2Cor 5,14): Înrădăcinați în cuvânt, angajați în misiunea sa" este tema celui de-al 18-lea capitul general al verbiților, care reunește la Centrul "Ad Gentes" din Nemi (Italia), în perioada 17 iunie - 14 iulie, 151 de participanți din 46 de țări de pe cele cinci continente. Agenda include dări de seamă, revizuirea rezoluțiilor, recomandărilor și directivelor congregației propuse de cel de-al 17-lea capitul general, precum și alegerea superiorului general și a consiliului acestuia. Societatea Cuvântului Divin (SVD) a fost întemeiată de sfântul Arnold Janssen în anul 1875 la Steyl (Olanda).

Nou preot orionin
În biserica "Mater Dei" din Roma, părintele diacon Gabriel Ciubotariu a fost hirotonit preot, duminică, 3 iunie, prin impunerea mâinilor și prin rugăciunea de consacrare a PS Giovanni d'Ercole, episcop de Ascoli Piceno. Pr. Gabriel s-a născut la 29 decembrie 1989, în satul Izvoarele (IS). La 12 martie 2017 a depus profesiunea perpetuă la Roma. După primiția de la 1 iulie își va desfășura misiunea pastorală la Oradea.

Doctor în teologie
Pr. Toni-Mihăiță Cântaciu și-a prezentat și apărat teza de doctorat cu tema "Pastorale per non morire. La Diocesi di Iasi (Romania) negli anni del comunismo (1948-1977)" - Pastorală pentru a nu muri. Dieceza de Iași în anii comunismului (1948-1977), joi, 14 iunie, în cadrul Universității Pontificale Lateran. Moderatorul lucrării a fost prof. Nicola Reali. Conștient că niciun plan pastoral eficient pentru viitor nu poate face abstracție de "recursul la memorie", pr. Cântaciu a aprofundat solicitudinea pastorală și zelul arătat de păstorii Diecezei de Iași în timpul regimului comunist pentru a salva credința credincioșilor împotriva amenințărilor venite din partea unui sistem ateu ostil.

Aniversare
Peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba-Iulia, au participat la cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității "Magnificat", 19-20 mai, la Ciofliceni, cu tema "Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!", la împlinirea a 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității, cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat