Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Toți au nevoie de binecuvântarea lui Dumnezeu

E timpul sau se apropie timpul vacanțelor, al concediilor și al activităților de vară, și chiar și pe lângă biserică își fac loc activități mai distractive și mai animate.

O scurtă intervenție a unui preot misionar invită, în această perioadă, la o mică introspecție cu privire la cei care iau parte la aceste lucruri: cei sănătoși și puternici, dar și cei care nu se pot bucura de ele: cei bolnavi, bătrâni, singuri sau chiar copii ai străzii. Pentru aceștia din urmă situația devine cu atât mai dureroasă, cu cât îi aud sau îi văd, lângă ei sau la televizor, pe ceilalți care se joacă liberi sau evadează în natură. Interesant este că cei din urmă se gândesc mai mult la cei sănătoși, la binele lor, și se roagă pentru ei mai mult decât se întâmplă invers.

Părintele Mario Lanciotti, misionar în Amazonia, povestea:

"Rita este o femeie abia botezată într-una dintre zonele misiunii noastre. Deși la începutul pregătirii pentru Botez era plină de viață și puternică, o boală rară, necruțătoare, a făcut-o să orbească și să aibă membrele contorsionate. Ceea ce m-a impresionat la ea însă a fost credința puternică și simplitatea. Aș vrea să vă redau un dialog pe care l-am avut cu ea, atunci când am fost ultima oară să o vizitez:

- Ce mai faci, Rita?

- Ce vrea Domnul!

- Ce faci toată ziua lângă colibă?

- Mă rog pe rozariul primit de la tine! Ori de câte ori recit Rozariul, simt că Maria îmi stă alături. Nici nu mai știu câte rozarii recit într-o zi; însă, atunci când mă rog, o simt aproape.

- Nu obosești? Ar trebui să te mai odihnești din când în când...

- Nu, părinte! Vezi, eu mereu mă odihnesc. Stau așezată și mă rog, pentru că nu mai pot face nimic. Dar simt că oamenii au atât de mare nevoie de Dumnezeu... De multe ori mă gândesc la Tatăl din ceruri care suferă din cauza atâtor defecte ale preoților, ale persoanelor consacrate și ale creștinilor simpli ca mine. Lumea este greșitoare, așa că mă rog pentru toți. Mă rog pentru vocații, pentru că este atât de mare nevoie de preoți buni și sfinți în comunitățile noastre; mă rog pentru vocații la viața consacrată, pentru că lumea are nevoie de persoane care să-și dedice viața altora; mă rog pentru sănătatea oamenilor; mă rog pentru toți, părinte.

Dragii mei, așa arată conștiința adevăratului creștin: clară, senină, dispusă să uite de odihna meritată și necesară, pentru a-l ajuta pe aproapele. Rita a trecut dincolo de boala și suferința ei pentru a-i ajuta și sprijini pe alții".

Probabil au fost întâlnite următoarele cuvinte pe amintirile sau în predicile preoților nou-sfințiți, cărora toți le doresc un drum plin de roade: "Cine va merge la aceștia?"; iar răspunsul era: "Iată-mă, trimite-mă pe mine!" Întrebarea amintește de necesitatea de a ajuta, iar răspunsul este dat de o inimă impregnată de credința în Dumnezeu, care este plină de entuziasm, căutând să contagieze și alte inimi. Se constată însă că o astfel de inimă este din ce în ce mai rară. Drept dovadă, chiar și campusurile de vară duc lipsă de animatori care să le poarte de grijă celor mici...

E perioada verii. Să nu uităm unii de alții, de cei săraci, de cei bolnavi și de cei care au nevoie de noi! Să nu fim nici unii, nici alții singuri! Și încă ceva: chiar dacă e vară și frumos afară, să nu uităm nici de Dumnezeu, să nu uităm de rugăciune și de sfânta Liturghie!

Pr. Florin-Petru Sescu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat