Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru copii -

Cleja - Sărbătoarea Copiilor

Un capitol important în istoria Parohiei "Sfântul Francisc din Assisi" din Cleja s-a scris sâmbătă, 2 iunie. Având ca temă îndemnul "Curajoși ca Maria", sărbătoarea diecezană a copiilor a adunat un număr impresionant de copii, aproximativ 4.000, provenind din 100 de parohii. Lor li se adaugă preoți, persoane consacrate, adulți sau tineri care i-au însoțit pe drumul spre Cleja. Dorința lor a fost să petreacă o zi din jurnalul copilăriei în compania altor copii. Bucuria, entuziasmul, zâmbetul și visul și-au făcut loc în rucsacul lor spiritual, împărțindu-le cu multă bunăvoință celor din jurul lor. Dar visul, nu, pentru că el a fost înălțat spre cer cu ajutorul unui balon, în speranța că va ajunge în "cutia poștală a lui Dumnezeu", cum s-a exprimat un copil.

Ziua a început cu primirea micilor oaspeți, așteptați de copiii comunității noastre îmbrăcați în portul tradițional. După un moment de înviorare și de rugăciune animat de pr. Felix Roca, pr. paroh Iosif Demeterc i-a salutat pe copii și i-a invitat la o aventură a curajului alături de Fecioara Maria, așa cum avea să-i îndemne și pr. Virgil Demșa, cel care a pregătit cateheza pentru acest eveniment. Apoi, în raze de soare și aplauzele copiilor, au fost întâmpinați păstorii diecezei, PS Petru și PS Aurel, care li s-au alăturat lor prin celebrarea sfintei Liturghii și prin momentul artistic ce a urmat. La sfârșitul sfintei Liturghii episcopul Petru i-a invitat pe copii să fie curajoși și să nu uite să se roage pentru ploaie. La câteva minute după încheierea Sărbătorii Copiilor a început să plouă, semn că Dumnezeu și-a deschis "cutia poștală".

Pe tot parcursul pregătirilor, parohia noastră a dat dovadă de multă disponibilitate și deschidere, iar responsabilitatea primită ne-a făcut să ne simțim din nou o comunitate vie și frumoasă. Această bucurie am predat-o plini de nostalgie copiilor minunați din Șcheia, viitoarea parohie gazdă pentru Sărbătoarea Copiilor.

Sr. Veronica Călugăru



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat