Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Vizită în comunitățile din Roma

PS Aurel Percă, însoțit de pr. Cristian Bîrnat, a întreprins o vizită pastorală în comunitățile romano-catolice românești din Roma în perioada 25-29 mai, prilej cu care i-a întâlnit pe preoți și credincioși, a celebrat sfânta Liturghie și a administrat taina sfântului Mir.

În solemnitatea Preasfânta Treime, episcopul Aurel a celebrat sacramentul sfintei Euharistii și taina Mirului în comunitatea din Ladispoli, păstorită de pr. Adrian Chili. Unul dintre cei zece candidați, în salutul adresat episcopului, l-a asigurat că sunt pregătiți pentru a-l primi pe Duhul Sfânt, dar și dătător de daruri. Același Duh, a mărturisit tânărul, "să ne ajute să formăm și aici, departe de țară, o adevărată comunitate creștină, iar credința, primită aici și-n România, să avem curajul să o transmitem oriunde ne vom afla". La sfârșitul celebrării, PS Aurel i-a mulțumit părintelui Adrian Chili pentru toată munca de păstorire a credincioșilor din Ladispoli și a făcut publică numirea noului paroh al comunității, în persoana pr. Isidor Mîrț. La 17 iunie, pr. Adrian Chili a celebrat, împreună cu cei pe care i-a asistat spiritual și i-a îndrumat în credință, o Liturghie de mulțumire și de rămas bun, exprimându-și recunoștința pentru colaborarea frumoasă avută cu credincioșii și pentru binecuvântările lui Dumnezeu pentru întreaga muncă desfășurată.

După administrarea sacramentului Mirului, în aceeași zi, PS Aurel s-a îndreptat către localitatea Grotte Celoni. Aici i-a salutat cu bucurie pe copiii care erau la ora de cateheză pentru prima sfântă Împărtășanie; le-a adresat câteva întrebări la care aceștia au răspuns în cor, semn că s-au pregătit temeinic pentru unul dintre cele mai frumoase momente spirituale din viața lor. Acestei întâlniri i-a urmat o celebrare euharistică. Un moment emoționant în cadrul acesteia l-a constituit interpretarea cântecului "E mai, e mai, e luna mai", într-un dialog muzical solist (pr. Isidor Iacovici, parohul comunității de la San Vitale și Grotte Celoni) și cor (credincioșii prezenți).

În după-amiaza aceleiași zile, la ora 16.00, PS Aurel a celebrat sfânta Liturghie în biserica "San Vitale". Printre cei prezenți a fost și Excelența Sa Liviu Zăpârțan, ambasador al României la Sfântul Scaun, Mons. Ionuț Strejac, originar din Dieceza de Iași, care activează în serviciul diplomatic al Vaticanului, mai mulți preoți care studiază la Roma, dar și credincioși care au parcurs distanțe considerabile pentru a-și hrăni sufletul cu sfânta Euharistie. PS Aurel le-a amintit credincioșilor că sunt mereu uniți cu cei de acasă prin rugăciune și mărturisirea credinței în Sfânta Treime în aceeași limbă.

Pr. Cristian Bîrnat



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat