Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri externe

Pentru preoți sfinți
"Ziua de Sfințire a Clerului, celebrată în solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus (8 iunie), ne oferă ocazia să ne oprim în prezența Domnului, pentru a reînnoi amintirea întâlnirii noastre cu el și, astfel, să revigorăm misiunea noastră în slujba poporului lui Dumnezeu" este fraza de început a Mesajului pentru Ziua de Sfințire a Clerului, dat de Congregația pentru Cler. Textul propune trei pași: "a urca sus, a ne lăsa transformați, a fi lumină pentru lume", pentru ca preoții să poată confirma adeziunea la Domnul și să reînnoiască viața sacerdotală.

Straie românești
Un eveniment unic a avut loc sâmbătă, 5 mai, la sanctuarul "Virgen del Pilar" din Zaragoza, când Maria de la Pilar nu mai avea mantia Spaniei sau mantia specifică timpului pascal, ci a îmbrăcat pentru prima dată mantia românească. Comunitatea catolică română din Zaragoza a obținut onoarea de a celebra o Liturghie pentru toți eroii răposați ai neamului, la altar fiind păstorul comunității catolice a românilor, pr. Ovidiu Gabriel Bejenaru. La eveniment au fost prezenți mulți români catolici și ortodocși, precum și consulul român la Zaragoza, Alexandru Ioan Steriu.

Katholikentag
"Depărtează-te de rău și fă binele; caută pacea și aleargă după ea!" (Ps 34,14) În spiritul acestor cuvinte ale psalmistului, s-a desfășurat în perioada 9-13 mai, la Münster, Sărbătoarea Catolicilor din Germania, la care au participat aproximativ 90.000 de persoane. Printre acestea s-au aflat ÎPS Ioan Robu, PS Aurel Percă și pr. Egidiu Condac. Manifestarea se desfășoară o dată la trei ani, anul acesta fiind cea de-a 101-a ediție.

La mormântul lui Petru
Preoții promoției 2008 a Institutului Teologic din Iași, miercuri, 25 aprilie, s-au întâlnit cu papa Francisc la întrunirea colegială organizată la Roma în perioada 21-26 aprilie, la 10 ani de la hirotonirea întru Preoție. "Salutăm grupul de preoți din România", s-a auzit la 25 aprilie în Piața "Sfântul Petru", în cadrul audienței generale de miercuri a papei Francisc.

De 50 de ani împreună
În timp ce participau, alături de 30 de pelerini din Dieceza de Iași, la un pelerinaj marian, între 4 și 12 mai, soții Ana și Ludovic Gîrleanu, din Butea, au sărbătorit, la 8 mai, împlinirea a 50 de ani de căsătorie, când se aflau la sanctuarul sfintei Fecioare Maria din Lourdes. Liturghia aniversară a fost celebrată de preoții Mihai Percă, Iosif Dorcu și Iosif Amitricioaie, în cadrul căreia cei doi soți și-au reînnoit legământul căsătoriei. Familia Gîrleanu a fost binecuvântată cu șase copii și mai mulți nepoți.

La 25 de ani
Parohia "Providența Divină" din Chișinău și-a sărbătorit patronul ceresc, sâmbătă, 19 mai, marcându-se și împlinirea a 25 de ani de la înființarea primelor structuri centrale ale Bisericii Catolice din Republica Moldova. Liturghia de hram din catedrală a fost prezidată de PS Petru Gherghel, avându-i în jurul său pe PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, pr. Mihai Balan, parohul catedralei și alți preoți. Predica a fost ținută de Mons. Benone Farcaș, fost paroh al Parohiei "Providența Divină". O istorie a comunității catolice din Chișinău a fost prezentată de pr. Petru Ciobanu, fiind amenajată și o expoziție fotografică în curtea catedralei.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat