Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Pelerinajul bolnavilor

Pelerinajul anual al bolnavilor la sanctuarul de la Cacica a avut loc în ziua de 12 mai. S-a celebrat a XXVI-a Zi a Bolnavului la nivel mondial, iar în Dieceza de Iași acest pelerinaj a fost organizat pentru a XI-a oară.

Mesajul papei Francisc la Ziua Mondială a Bolnavului 2018 a avut ca temă: "Mater Ecclesiae: «Iată fiul tău... Iat-o pe mama ta!» Și, din ceasul acela, ucenicul a luat-o acasă la el" (In 19,26-27). Papa subliniază: "Dragi frați și surori, slujirea Bisericii acordată bolnavilor și celor care se îngrijesc de ei trebuie să continue cu o vigoare mereu reînnoită, credincioși fiind mandatului primit de la Domnul și urmând exemplul foarte grăitor al Întemeietorului și Învățătorului ei".

În dieceză, pregătirile pentru pelerinaj au început la 4 mai, de când în toate bisericile s-a recitat zilnic novena de rugăciune către sfânta Fecioară Maria, tămăduitoarea bolnavilor. Această rugăciune a fost propusă începând cu anul 2017 ca pregătire pentru pelerinaj.

La Cacica au fost prezenți PS Petru Gherghel, pr. Iosif Păuleț, decan de Bucovina, pr. Eugen Robu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Sanitară, pr. Anton Mărăndescu, paroh de Cacica, preoți și credincioși din dieceză, persoane consacrate, personal socio-medical și numeroși voluntari.

La predică, păstorul diecezei a subliniat importanța pe care o au persoanele bolnave în cadrul Bisericii. Suferința pentru creștini nu este un blestem sau o pedeapsă. Suferința este un semn că suntem aproape de Isus, un prinos de preamărire, iar prin jertfele și suferințele noastre devenim un dar. Preasfințitul a amintit de sfânta Tereza de Calcutta care sublinia: "Eu le spun întotdeauna celor aflați în durere că suferința este sărutul lui Isus, un semn că ei sunt aproape de el pe cruce, atât de aproape încât Isus îi poate săruta".

Programul pelerinajului a continuat cu adorația euharistică și binecuvântarea bolnavilor cu sfântul sacrament. Au fost rostite rugăciuni pentru personalul și voluntarii care activează în structurile sanitare și socio-caritative. De asemenea, și pentru cei bolnavi, pentru ca zilnic să reînnoiască încrederea și speranța lor în Dumnezeu, care le stă alături.

Antonina Dogariu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat