Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Zece ani de slujire

În Duminica Divinei Îndurări, Congregația Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus, alături de comunitatea parohială din Butea, a celebrat hramul capelei Casei de Bătrâni și Bolnavi "Sfântul Ioan Paul al II-lea" și 10 ani de la deschiderea acestei case.

În cadrul sfintei Liturghii prezidate de PS Petru Gherghel, a fost binecuvântat tabloul cu Isus milostiv care în prezent se află în capela din casa bătrânilor și a bolnavilor. Părintele predicator Iosif Iacob a subliniat bucuria slujirii care izvorăște din jertfa lui Cristos și ne-a invitat să ne lăsăm atinși de milostivirea Domnului. La finalul celebrării, PS Petru Gherghel a adresat câteva cuvinte: "N-am fi fost aici dacă Isus n-ar fi fost cu noi; el ne-a dorit, el ne-a iubit, el dorește să fie cu noi. N-am fi fost aici dacă Dumnezeu n-ar fi avut inițiativa de a deschide aici, la Butea, o casă în care să găsească toți căldură. Le mulțumim surorilor care au venit la noi ca să ne facă cunoscută această iubire milostivă a lui Dumnezeu de pe cruce".

Au fost prezente sr. Chiara Cadorin, superioara generală a congregației, și sr. Giacinta Operti, vicegenerală. Prin rugăciuni și cântece, surorile i-au mulțumit Domnului pentru că a făcut posibilă această operă de caritate a slujirii celor bolnavi și neputincioși.

Unul dintre îndemnurile maicii fondatoare Maria Margherita Lazzari este: "Să ne aducem aminte că orice suflet pe care Isus ni-l încredințează este o comoară neprețuită pentru că a fost plătit cu sângele său". Într-adevăr, mulți dintre beneficiarii acestei case au ajuns aici ca persoane ale nimănui: fie au avut probleme cu legea, fie cu alcoolul sau cu alte vicii. Acestea ajung să fie persoane care, zi după zi, prin căldura familială pe care o primesc în casă, reușesc să-și recapete încrederea în ele, să se împace cu Domnul și să reia legăturile cu propriile rude sau cu prietenii.

Mulțumim Domnului pentru îndurarea sa fără margini, mulțumim părintelui paroh Marcel Blaj, părintelui vicar Mihai Androșcă, preoților prezenți la sărbătoare, seminariștilor, "Mamelor Milostive", colaboratorilor și binefăcătorilor noștri!

Sora Elisabetta Barolo



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat