Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Vizită în Dieceza de Iași

Cardinalul Beniamino Stella, prefect al Congregației pentru Cler, între 16 și 19 martie, a vizitat Dieceza de Iași, răspunzând invitației PS Petru Gherghel. S-a întâlnit cu Mons. Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, cu preoți și seminariști și a fost însoțit de PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, dar și de Mons. Benone Farcaș, rectorul Seminarului din Iași, și de pr. Ciprian Bejan-Piser, profesor la seminar.

Sosit la Bacău, la 16 martie, a vizitat diferite comunități, printre care mănăstirea benedictină din Măgura, unde sunt îngrijiți peste 60 de bătrâni, și Seminarul minor din Bacău, întâlnind seminariștii, profesorii și preoții din zona Bacăului. O surpriză a fost vizita făcută la Mănăstirea Carmelită din Luncani, unde consiliul diecezan al Acțiunii Catolice se afla în reculegere.

Duminică, 18 martie, s-a îndreptat spre Seminarul major din Iași, întâlnind seminariștii și preoții din zona Iași, având și o întâlnire cu ÎPS Miguel Maury Buendía.

Luni, 19 martie, în solemnitatea Sfântul Iosif, fiind și hramul Seminarului major, cardinalul a celebrat Liturghia pontificală în capela seminarului, în cadrul căreia 22 de tineri seminariști au primit slujirile lectoratului și acolitatului. Ca o concluzie a vizitei, card. Stella a subliniat la finalul Liturghiei: "Vreau să vă spun un Mulțumesc, nu atât pentru invitație, ci mai ales pentru tot ceea ce eu am putut primi în inima mea în aceste zile ale șederii mele în Dieceza de Iași. Poate voi nu vă dați seama cât de mult bine ne poate face nouă, slujitorilor Sfântului Părinte, să pășim pe locurile unde trăiesc și operează Bisericile locale, dar mai ales acolo unde trăiesc, locuiesc, suferă și lucrează preoții". * * *

Card. Beniamino Stella s-a născut la Pieve di Soligo (IT), la 18 august 1941, fiul unei familii cu 12 copii. Fiind hirotonit preot la 19 martie 1966, a obținut apoi doctoratul în drept canonic, ca student al Academiei Pontificale Ecleziastice, intrând în anul 1970 în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun. A fost consacrat episcop în anul 1987, iar în anul 2007 a devenit președinte al Academiei Pontificale Ecleziastice. În anul 2013, a fost numit prefect al Congregației pentru Cler, iar la 22 februarie 2014, papa Francisc l-a introdus printre cardinalii Bisericii.

Pr. Adrian Blăjuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat