Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri externe

"Veritatis gaudium"
A fost publicată la 29 ianuarie constituția apostolică "Veritatis gaudium" ("Bucuria adevărului") a papei Francisc cu privire la universitățile și facultățile bisericești. În lume sunt 289 de facultăți bisericești, 503 instituții afiliate, agregate sau încorporate, 1.365 de universități catolice, înființate în diferite țări.

Întâlnire
Douăzeci de tineri, beneficiari ai Asociației FDP - Protagoniști în educație (fdpsr.ro), din România, l-au întâlnit personal pe papa Francisc în ziua de joi, 4 ianuarie, în cadrul unei audiențe private. Sfântul Părinte, după o scurtă introducere, a avut inițiativa și dorința de a răspunde personal la întrebările tinerilor prezenți la întâlnire. Evenimentul a marcat 20 de ani de la prima întâlnire cu papa a acestor tineri, care atunci erau copii abandonați în orfelinatele din București.

Alături de papa
În bazilica "Sfântul Petru" din Vatican, papa Francisc a celebrat la 14 ianuarie sfânta Liturghie în Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului. Printre cele peste 9.000 de persoane prezente și cei 300 de preoți și episcopi concelebranți, au fost peste 800 de români din comunitatea catolică română de la San Vitale și Grotte Celoni, însoțiți de pr. Isidor Iacovici. Doi dintre diaconii care au slujit la altar sunt originari din Dieceza de Iași: Andrei Lorenț (FDP) și Fabian Pitreți (FDP). Înainte de celebrare, pr. Isidor Iacovici și Mons. Anton Lucaci au avut ocazia de a-l întâlni personal pe papa Francisc, reînnoindu-i invitația de a vizita România.

Lourdes în sărbătoare
În urmă cu 160 de ani, la 11 februarie 1858, Fecioara Maria s-a arătat Bernadetei Soubirous la Grota Massabielle din Lourdes. Celebrările aniversare din acest an au început sâmbătă, 10 februarie, cu procesiunea solemnă. Printre cei peste 10.000 de pelerini prezenți au fost mai mulți români, printre care și pr. Gabriel Bucur. Duminică, 11 februarie, a fost celebrată sfânta Liturghie internațională, în bazilica "Sfântul Pius al X-lea". Mons. Nicolas Brouwet, episcop de Tarbes și Lourdes, a anunțat aprobarea oficială a celei de-a 70-a minuni înfăptuite la Lourdes: vindecarea sorei Bernadette Moriau.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat