Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Campania 40 de zile pentru viață

Aflată la cea de-a treia ediție la Iași și pentru prima oară la Roman, cea mai mare inițiativă pro-viață din lume îi invită din nou pe toți creștinii la post, rugăciune și priveghere în stradă pentru apărarea vieții. Campania 40 de zile pentru viață a început în Miercurea Cenușii, 14 februarie, și se încheie în Duminica Floriilor, 25 martie.

Inițiativa își propune să sensibilizeze societatea în privința dramei avortului. Creștinii din diferite confesiuni, invitați în cadrul campaniei să susțină lupta pentru viață, au posibilitatea să se implice prin intermediul celor trei piloni principali: privegherea pașnică, mobilizarea comunității, rugăciunea și postul. Privegherea în stradă are loc la Iași, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (la cub), în intervalul orar 07.00-19.00, iar la Roman, în Piața Roman-Vodă, în intervalul orar 15.00-17.00.

Campania nu este agresivă și nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenței în stradă este acela de a oferi sprijin și alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog și comuniune. În perioada desfășurării campaniei vor fi puse la dispoziție pancarte cu mesaje pro-viață, materiale informative și îndrumare. Ajutorul pe care organizatorii de la Iași și Roman îl pun la dispoziție constă în consultații și ecografii gratuite în cadrul clinicii "Providența", consiliere psihologică, prenatală și postnatală, maternală și juridică pentru mame și ajutor financiar pentru femeile care se simt constrânse să avorteze din considerente financiare.

Inițiativa vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare și la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani. Misiunea campaniei este de a mobiliza confesiunile creștine, în spirit de unitate, timp de 40 de zile, pentru a primi de la Dumnezeu harul schimbării inimilor și a minților dinspre o cultură a morții înspre cea a vieții, punând astfel capăt avorturilor.

În primul rând, fiecare este invitat să participe la privegherea din stradă, înscriindu-se în prealabil pe situl 40.proviata.ro, pe aplicația pentru mobil 40 Days for Life App sau direct la coordonatorii campaniei, după cum urmează: la Iași: Raluca Cocuț - raluca.cocut@hotmail.com, 0769742227; la Roman: Simona Bejan - 0751143903, simonabejan6@gmail.com.

Privegherea în stradă presupune rugăciune în tăcere. Recomandarea este de a lua în considerare prezența pentru cel puțin o oră. Persoanele care nu reușesc să fie prezente în stradă sunt îndemnate să susțină campania cu rugăciunea personală.

Echipa "40 de zile pentru viață"



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat