Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Un focolar la Iași

Cu binecuvântarea PS Petru Gherghel și a PS Aurel Percă, la 13 ianuarie, Opera Preasfintei Maria - Mișcarea Focolarelor din România - a deschis în Dieceza de Iași un nou focolar, o comunitate feminină de persoane consacrate, a căror fondatoare este Chiara Lubich.

Punctul ieșean de iradiere a spiritualității unității, care astăzi este răspândită în 182 de țări din lumea întreagă și prezentă în țara noastră din anul 1981, face să crească numărul focolarelor din România, care acum sunt patru: unul la București (feminin), două la Cluj (unul masculin și unul feminin) și cel din inima Moldovei, care va activa pentru comunitățile din regiune și pentru țara vecină cu noi, Republica Moldova.

În prezența membrilor din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, a celor din București, Cluj, Biertan și din diferite localități ale diecezei, precum și din Dieceza de Chișinău, a fost celebrată cu această ocazie o sfântă Liturghie, prezidată de PS Petru Gherghel și concelebrată de PS Aurel Percă, PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, și numeroși preoți. Din partea președintei Mișcării Focolarelor - Maria Voce-Emmaus - au participat Chiara Cuneo și Andreij Stefancic.

După cum a spus în omilia sa PS Anton Coșa, acest eveniment se înscrie nu atât în istoria diecezei, a parohiei, cât mai ales în istoria mântuirii, "istorie care ne învață că Dumnezeu este mereu la lucru, pentru a realiza planul său de mântuire asupra tuturor oamenilor".

După Liturghie a urmat un moment de prezentare a mesajului președintei Maria Voce, a rădăcinilor mișcării și a istoriei fondatoarei Chiara Lubich, cât și perspectivele de viitor ale mișcării în această parte a lumii. Un grup de tineri a dat mărturie despre cum a evoluat viața lor după întâlnirea cu spiritualitatea unității și, de asemenea, s-au prezentat cele trei focolarine din focolarul din Iași.

A urmat binecuvântarea focolarului de către episcopii și preoții prezenți, iar după aceea toți doritorii au putut să îl viziteze, rămânând la un moment de comuniune.

Marta Andro (responsabila Operei Preasfintei Maria - Mișcarea Focolarelor din România și Republica Moldova)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat