Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Craciun 2018 -

Ce înseamnă Crăciunul?

Există sărbători care îi privesc îndeosebi pe cei mari. Altele sunt adresate copiilor. Sărbătoarea Crăciunului este a oricărui om, indiferent de vârstă. Persoane aflate la diferite vârste ne vorbesc despre trăirea proprie a Crăciunului.

Cristian-Andrei Nechita (9 ani): "Pentru mine, Crăciunul înseamnă bucurie, speranță și unirea cu familia. Cu toții împodobim bradul și cântăm colinde de Crăciun. Și, mai ales, ne bucurăm de nașterea lui Isus. Eu și cu sora mea dragă îl așteptăm pe Moș Crăciun".

Adela-Elena Doboș (22 de ani): "Crăciunul, dar mai ales zilele premergătoare acestuia, reprezintă cea mai frumoasă și cea mai liniștită perioadă a anului. Crăciunul este sărbătoarea familiei. Nașterea unui copil aduce întotdeauna bucurie în inimile tuturor. Până și cele mai "înghețate" inimi "se topesc" la vederea unui prunc. Crăciunul ar trebui să însemne un motiv de a încerca să fim mai buni cu cei din jurul nostru, să fim mai indulgenți, pentru că toți greșim și toți vrem să fim iertați. Cuvântul care descrie cel mai bine Crăciunul este pentru mine iubire".

Lucia Dancă (43 de ani): Crăciunul este perioada cu cea mai mare încărcătură emoțională și spirituală. În mine crește dorința de a face bine și de a aduce zâmbetul pe chipul oamenilor. De aici pleacă și obiceiul de a face cadouri, celor dragi și celor nevoiași. Pentru că a dărui înseamnă mai mult decât a primi! Mă bucur să-i am pe toți cei dragi în jurul meu și să ne bucurăm împreună de magia acestei sărbători.

Eugenia Gabor Dămătăr (53 de ani): "Misterul Crăciunului, pentru mine, nu este așa cum ni-l prezintă cultura consumistă. Crăciunul este bucurie imensă, iar semnul este copilul. Dialogul, cântul, caritatea, iubirea, toate le trăiesc avându-l în inimă pe prunc, fie că sunt în bucătărie, la Spovadă sau la sfânta Liturghie. Îmi place enorm de mult cum ne vorbește sfânta familie despre ceea ce avem nevoie ca să fim fericiți în familiile noastre: de abandonare în planul Tatălui. Doresc ca pruncul să umple inima mea și a celor dragi mie cu chipul său, astfel încât să nu rămână spațiu gol, pentru că, dacă ar rămâne, ar trebui umplut cu ceva străin fericirii omului".

Emil Bejan (59 de ani): "Crăciunul este sărbătoarea bucuriei autentice. Ea își are rădăcinile în îndepărtata copilărie, când, împreună cu familia, mergeam în fiecare dimineață devreme la sfânta Liturghie. Iar novena de Crăciun o savuram toți copiii cu adâncă înfiorare. Noaptea de Crăciun va rămâne cea mai plină de taină, de lumină, coborâtă pentru fiecare om".

Tereza Marcu (78 de ani): Crăciunul este sărbătoarea sufletului, pe care începem să o trăim încă din timpul Adventului. Este o bucurie pentru toți creștinii, de toate riturile. Eu trăiesc această bucurie zilnic, dar la Crăciun mă simt parcă mai unită cu toți cei care îl primesc pe Isus în sfânta Împărtășanie.

A consemnat pr. Cristian Diac



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat