Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Episcopul Petru Gherghel, în Austria și Italia

În drum spre Cetatea Eternă pentru a participa la vizita "ad limina", PS Petru Gherghel, însoțit de pr. Cristian Galațanu, director al Asociației Caritas Roman, a vizitat mai multe comunități din Austria și din Italia, în perioada 21 octombrie - 4 noiembrie.

Între 22 și 27 octombrie, păstorul Diecezei de Iași s-a aflat în Austria, unde i-a vizitat pe preoții români din Moldova care activează în diferite dieceze din Austria. Printre aceștia, a fost vizitat și pr. Pavel Balint în comunitatea pe care o slujește ca paroh - Bad Deutsch-Altenburg, parohia originară a fericitului Anton Durcovici.

În zilele de 28 octombrie - 4 noiembrie, episcopul Petru a făcut mai multe vizite în Italia. Duminică, 28 octombrie, celebrând sfânta Liturghie, s-a aflat în comunitatea romano-catolică din Verona, păstorită de pr. Cătălin-Cristian Burcă. Joi, 1 noiembrie, în solemnitatea Toți Sfinții, a celebrat Liturghia în comunitatea românească din Padova, unde slujesc preoții Marius-Gabriel Catrințașu și Emanuel Imbrea. În ziua de 2 noiembrie, Pomenirea Tuturor Credincioșilor Răposați, s-a aflat în Dieceza de Pesaro, unde slujesc preoții români Alois Fechet, Dominic Felician Petre-Antica, Marcelin Rediu și Mihail Cojan. Cu această ocazie, episcopul de Iași l-a întâlnit și pe Mons. Piero Coccia, arhiepiscop mitropolit de Pesaro.

Duminică, 4 noiembrie, ziua premergătoare începerii vizitei ad limina, PS Petru Gherghel a vizitat comunitățile de români romano-catolici din Ladispoli, celebrând sfânta Liturghie la ora 9.30, împreună cu pr. Isidor Mîrț, care se îngrijește de românii catolici din Ladispoli și Cesano. La ora 12.30, Preasfințitul a celebrat în Roma, în comunitatea din Casilina-Grotte Celoni, alături fiind și pr. Isidor Iacovici, parohul comunității românilor romano-catolici din Roma.

Pr. Adrian Blăjuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat