Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Hirotoniri de diaconi

Prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel, în ziua de 4 octombrie, în sărbătoarea Sfântul Francisc din Assisi, la Institutul Teologic Franciscan din Roman, au fost hirotoniți diaconi nouă candidați: patru pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, patru pentru Ordinul Fraților Minori Capucini și unul pentru Congregația "Săracii Slujitori ai Divinei Providențe" (Opera "Don Calabria").

Liturghia solemnă a hramului seminarului franciscan, cu ritualul hirotonirii diaconale, care a marcat și deschiderea noului an universitar 2018-2019, a avut loc în capela Institutului Teologic, fiind prezidată de păstorul diecezei, în prezența părinților superiori majori ai celor trei institute de viață consacrată - pr. Teofil Petrișor (OFMConv.), pr. Lucian-Iosif Dumea (OFMCap.), pr. Gustavo-Ismael Lissa (Opera "Don Calabria") și pr. Ivo Pasa, delegat general al Congregației "Săracii Slujitori ai Divinei Providențe" - cu participarea părinților rectori formatori și profesori, a oficialităților locale, împreună cu un număr însemnat de preoți oaspeți și de credincioși laici. Celebrarea a fost animată de corul fraților studenți teologi ai institutului.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul a conturat trăsăturile sfințeniei sărăcuțului din Assisi, sfintele sale virtuți și iubirea înflăcărată față de Cristos răstignit și față de Biserică, precum și personalitatea sfântului Ioan Calabria, îndemnându-i pe tinerii candidați la diaconat să imite exemplul lor în a-l ajuta pe Isus suferind și a sprijini prin viața și slujirea lor Biserica sa sfântă. La sfârșitul Liturghiei, adresând felicitările și mulțumirea Excelenței Sale familiilor tinerilor diaconi, a adus și un elogiu familiei creștine, "care are un rol sacru, esențial în societatea românească de astăzi".

Părinții diaconi nou-sfințiți și părinții lor superiori au adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la frumoasa celebrare și la formarea noilor diaconi.

Noii diaconi

Pentru Provincia "Sfântul Iosif" a Fraților Minori Conventuali: Felix-Marian Blaj (Sagna), Alexandru Dâncă (Pildești), Gabriel Jitaru (Galbeni), Ionuț Totu (Luizi-Călugăra);

Pentru Ordinul Fraților Minori Capucini: Ciprian Benedic (Galbeni), Adrian Cojoc (Berzunți), Daniel Tală (Parohia Bărzulești, filiala Pietricica), Octavian Vacaru (Galbeni);

Pentru Congregația "Săracii Slujitori ai Divinei Providențe": Adrian Cimpoieșu (Valea Seacă).

Pr. Iosif-Eduard Cadar, OFMConv.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat