Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Slujitoarele Iubirii Milostive - 25 de ani în România

Surorile din Congregația "Slujitoarele Iubirii Milostive", la 2 septembrie, au marcat 25 de ani de prezență în România, la Barticești, în biserica "Sfântul Iosif Muncitorul", prin Liturghia prezidată de PS Petru Gherghel, fiind prezentă și sr. Speranza Montecchiani, superioara congregației.

La Casa "Maica Speranța" din Barticești, sediul surorilor, printre manifestările jubiliare au fost: vizitarea casei, cu posibilitatea de a cunoaște activitățile surorilor și de a venera relicva fondatoarei, fericita Maica Speranța a lui Isus; vizitarea expoziției de fotografii care amintesc diferite activități din ultimii ani; întâlniri cu bolnavi și persoane în vârstă, cu adulții, tineri și copii, în cadrul cărora a fost prezentată imaginea fericitei Maica Speranța a lui Isus.

Momentul culminant al acestor celebrări a fost duminică, 2 septembrie, în cadrul sfintei Liturghii solemne, prezidată de PS Petru Gherghel, însoțit de numeroși preoți. În cuvântul de învățătură, pr. Cornel Cadar i-a invitat pe toți cei prezenți să aducă laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra congregației sărbătorite, cerând binecuvântarea lui Dumnezeu, în continuare, asupra surorilor Iubirii Milostive, care mulțumesc pentru privilegiul și bucuria de a sluji aproapelui. La final, păstorul diecezei și-a exprimat bucuria și mulțumirea că surorile și frații Iubirii Milostive au ajuns în Dieceza de Iași, la Barticești, amintind de coincidența faptului că beatificarea Maicii Speranța a lui Isus și cea a episcopului Anton Durcovici au avut loc în luna mai 2014. Ca mulțumire și recunoștință i-a oferit superioarei generale, Speranza Montecchiani, o imagine a Maicii Domnului de la Cacica.

În anul 1993, surorile Iubirii Milostive au venit în Dieceza de Iași, mai întâi la Iași, pentru formarea novicelor Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", începând activitatea de formare a novicelor la Barați, la Casa "Buna Vestire". Din anul 1995, și-au desfășurat activitatea la spitalul din Barticești, iar în anul 1998 a fost inaugurată Casa "Maica Speranța" din Barticești, unde slujesc în spiritul propriei carisme: "Totul din iubire".

Slujitoarele Iubirii Milostive



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat