Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Ne-au scris de sărbători: Constanța Munteanu (Ploiești); pr. Ioan Pop (Lugoj); pr. Dominic Hîrja (Buzău); pr. Ieronim Iacob (Constanța); Surorile "Slujitoarele Duhului Sfânt" (Răducăneni); Congregația Inimii Neprihănite (Odorheiu-Secuiesc); Casa de copii "Sfânta Maria" (Barați); Institutul Teologic Franciscan (Roman); Centrul Diecezan Caritas (Iași).

Vă mulțumim pentru felicitările și gândurile frumoase pe care ni le-ați trimis!

* A. (Penitenciar Vaslui). Sunt dintr-un sat din apropierea orașului Roman și de mult voiam să vă scriu pentru a vă mulțumi pentru revistele pe care ni le trimiteți gratuit prin preotul responsabil cu cei închiși. E o mare mângâiere atunci când vine preotul și ne vizitează, celebrează sfânta Liturghie, se roagă împreună cu noi și pentru noi. Nu știu dacă i-am mulțumit suficient pr. Bogdan Herciu, fostul paroh de Vaslui, pentru disponibilitatea și grija sa de a ne învăța tradiționalele colinde de Crăciun. Îmi aduc aminte cu plăcere că la Crăciunul din anul 2016 am fost la biserică, ne-am spovedit, ne-am împărtășit și la urmă am cântat colinde. Am simțit cu adevărat că Isus s-a născut în inimile noastre. Nu am crezut că o să putem merge la biserică, dar pr. Bogdan a făcut cerere la Penitenciar pentru a putea fi transportați și însoțiți de poliție până la biserică. A fost un Crăciun pe care l-am simțit cu adevărat. Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cei care se îngrijesc de aproapele lor!

Bucuria pe care ați trăit-o dv. ne-ați transmis-o și nouă și, cu siguranță, și părintelui Bogdan. Ne rugăm ca Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți preoții și credincioșii care se ocupă de cei închiși, de cei din spitale, de bătrâni și nevoiași. Dumnezeu să-i răsplătească cu multă pace și sănătate! Iar dv. rugați-vă pentru cei care contribuie ca revista să ajungă la dv.

* D.I.L. (Bacău). "Suntem câțiva prieteni mai apropiați ai părintelui răposat Anton Moraru care este înmormântat în cimitirul din Lespezi, iar zilele trecute i-am vizitat mormântul și nu mică ne-a fost mirarea când am observat că la capul părintelui răposat s-a montat o pompă de apă pentru șantierul din apropiere. Din câte am văzut noi e un continuu șantier de făcut balast pentru morminte; este tot timpul apă pe jos, iar o parte a mormântului s-a și lăsat din cauza umezelii, am văzut că s-au adus pe mormânt și câteva roabe cu pământ! Ne întrebăm, în întristarea noastră: oare nu se poate muta această pompă care face gălăgie la capul părintelui? Să-i lăsăm pe răposați să-și odihnească somnul de veci în liniște și pace... Răposații nu pot vorbi, vorbim noi din sufletele noastre îndurerate, în speranța că se vor găsi soluții. Oricine ar fi montat această pompă trebuia de la început să se orienteze să fie în afara cimitirului, am mai văzut astfel de pompe în cimitire, dar erau în afara mormintelor...".

Va trebui să luați legătura cu părintele paroh și cu consiliul parohial pentru a le sesiza cazul. Recent, atât la Consiliul Prezbiteral cât și la Consiliul Pastoral, s-a analizat "Regulamentul de funcționare a cimitirului romano-catolic". În acest regulament se precizează: "Cimitirul este loc sacru, de pietate și reculegere în care înaintașii noștri așteaptă învierea, demni de a fi respectați ca atare".



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat