Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri externe

Căutători de pace
"Migranții și refugiații, oameni căutători de pace" este tema Mesajului papei Francisc pentru cea de-a 51-a Zi Mondială a Păcii, sărbătorită la 1 ianuarie. "Pace tuturor persoanelor și națiunilor pământului!", afirmă pontiful la începutul mesajului său. Tot el adaugă: "Pacea pe care îngerii o vestesc păstorilor în noaptea de Crăciun (cf. Lc 2,14) este o aspirație profundă a tuturor persoanelor și a tuturor popoarelor, mai ales a celor care suferă mai mult pentru lipsa ei".

Alături de migranți
"Fiecare străin care bate la ușa noastră este o ocazie de întâlnire cu Isus Cristos, care se identifică cu străinul primit sau refuzat din orice epocă (cf. Mt 25,35.43). [...] Toți credincioșii sunt chemați să răspundă la numeroasele provocări puse de migrațiile contemporane cu generozitate, rapiditate, înțelepciune și clarviziune, fiecare după propriile posibilități" este ceea ce notează papa Francisc în Mesajul pentru cea de-a 104-a Zi Mondială a Migrantului și a Refugiatului, cu tema "A primi, a proteja, a promova și a integra pe migranți și pe refugiați", care se va celebra la 14 ianuarie.

Puterea de vindecare
A fost publicat Mesajul papei Francisc pentru Ziua Mondială a Bolnavului, cu tema "Mater Ecclesiae: «'Iată fiul tău... Iat-o pe mama ta!' Și, din ceasul acela, discipolul a luat-o acasă la el» (In 19,26-27)". Prin tradiție, Biserica Catolică marchează anual Ziua Mondială a Bolnavului la 11 februarie, comemorarea liturgică a sfintei Fecioare Maria de la Lourdes. "Slujirea Bisericii adusă celor bolnavi și celor care se îngrijesc de ei - se afirmă în mesaj - trebuie să continue cu vigoarea mereu reînnoită, în fidelitate față de mandatul Domnului și urmând exemplul foarte elocvent al Întemeietorului și Învățătorului său".

Evocare Martin Benedict
La Livorno (Italia) a fost evocat, la 22 noiembrie 2017, Martin Benedict. ES Simone Giusti, episcop de Livorno, unul dintre participanți, a subliniat că "în fața autorităților ateo-comuniste Martin plătește prin sacrificiu, dar nu se pleacă, nu cedează". Pentru ES Liviu-Petru Zăpîrțan, ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, Martin Benedict "este un martir al credinței, demn urmaș al sfântului Francisc din Assisi, exemplul nefericitului destin al poporului care trăiește în grădina Maicii Domnului". Dosarul de beatificare a medicului franciscan Martin Benedict este în analiză la Vatican.

Încheierea anului jubiliar
În bazilica "Sfânta Treime" din Fatima, duminică, 26 noiembrie 2017, prin sfânta Liturghie prezidată de PS António Augusto dos Santos Marto, episcop de Leiria-Fatima, însoțit de alți doi episcopi, s-a marcat încheierea anului jubiliar al centenarului aparițiilor Maicii Domnului la Fatima. Au concelebrat 50 de preoți din diferite țări, pelerini la Fatima. A fost prezent și pr. Iosif Dorcu, originar din Dieceza de Iași. În bazilică, presa a confirmat prezența a peste 7.000 de credincioși, localnici, dar și pelerini din Italia, Spania, India, Franța, Polonia, Croația, Ucraina, Filipine și Irlanda.

Liturghie pentru România
La inițiativa Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, miercuri, 29 noiembrie 2017, ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit de București, a celebrat la Roma o sfântă Liturghie pentru România, în biserica "Santa Maria in via Lata". "Să ne rugăm pentru România noastră pentru ca, fiind credincioasă tradiției sale creștine, (...) să păstreze valorile pe care se întemeiază civilizația sa și să contribuie cu eficacitate la edificarea casei comune a noii Europe" și "Să ne rugăm pentru cei care au responsabilități publice" au fost două dintre intențiile exprimate la Rugăciunea credincioșilor.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat