Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Impresii ale diaconilor nou-sfințiți

- "În urmă cu 13 ani, Domnul mi-a insuflat chemarea spre sfânta Preoție; a privit spre mine și m-a ales. În comunitatea noastră au existat până acum două mari momente: primul, cel al formării comunității, când Duhul a lucrat prin părintele Dominic Hârja. Atunci, câțiva tineri au ascultat chemarea Domnului și au intrat în Seminar. Astăzi, unii dintre ei sunt deja preoți. Acum comunitatea trăiește un alt moment prin părintele Mihai Mărtinaș, care continuă munca de formare a seminariștilor din parohie. Eforturile lor și ale credincioșilor din comunitate sunt binecuvântate de Regina apostolilor, prin noi chemări la sfânta Preoție. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și sfintei Fecioare pentru harurile oferite. Vă rog să vă rugați în continuare pentru mine și pentru noi vocații". (Marius Ionuț Bănuță)

- "După absolvirea liceului, am decis să răspund unei chemări pe care o simțeam de mai mult timp. Astfel, am ajuns la Seminar ca să mă conving dacă am vocație la sfânta Preoție. Întrucât în timpul formării am descoperit că semnele chemării sunt prezente în viața mea, iată că am ajuns să fac pasul spre prima treaptă a Preoției - diaconatul. Cred că această slujire este un rod al rugăciunilor poporului lui Dumnezeu către «stăpânul secerișului». Mă încredințez încă de la începutul slujirii mele Mariei, Maica milei și a chemării noastre sfinte, precum și rugăciunilor dumneavoastră". (Iosif Ghiuzan)

- "«Sufletul meu îl preamărește pe Domnul. Căci mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic și numele lui e sfânt!» (Lc 1,46.49). Îi mulțumesc Domnului pentru nenumăratele sale binefaceri pe care mi le-a făcut și continuă să le facă întregii Biserici. Ziua sfințirii întru diaconat mi-a umplut inima de o bucurie imensă. Aceste trei cuvinte: «prezent», «vreau» și «promit», au format un singur cuvânt, «da», rostit în fața episcopului și a întregii Biserici, exprimând hotărârea sinceră de a mă consacra total lui Dumnezeu și de a fi slujitor în Biserica lui Cristos până la sfârșitul vieții mele". (Marian Cazacu)

- "Un «da» spus cu sfială în fața unei misiuni atât de serioase, dar care am încredere că va fi susținută de măreția harului lui Dumnezeu. Am făcut toate socotelile posibile din punct de vedere uman; concluzia? Fără abandonare și încredere în Dumnezeu este imposibil. Am făcut acest pas încurajat de exemplul mamei noastre, Maria, care s-a abandonat voinței divine și, spunând «da», a zămislit, prin credință, pe Fiul lui Dumnezeu. Pe ea o rog să mă ajute ca, prin fidelitate în slujirea lui Dumnezeu și a oamenilor, să aduc cea mai mare glorie posibilă Preasfintei Treimi". (Maricel Maxim - OFMCap.)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat