Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Sfințiri de diaconi

După un drum de pregătire, de studiu și de rugăciune, 17 seminariști, dintre care 15 ai Institutului Teologic "Sfântul Iosif" din Iași, unul aparținând OFMCap., Custodia "Fericitul Ieremia" Onești, iar un altul aparținând Congregației Școlilor de Caritate - Institutul Cavanis, au fost hirotoniți diaconi în catedrala din Iași de către PS Petru Gherghel, care a prezidat Liturghia de hirotonire de vineri, 8 decembrie 2017, în solemnitatea Neprihănita Zămislire.

La celebrare au participat PS Aurel Percă, pr. Francisc Ungureanu, vicar episcopal pentru cler și vocații în Arhiepiscopia de București, Mons. Benone Farcaș, rector al Institutului Teologic din Iași, Mons. Giuseppe Baldas, Centrul Misionar Gorizia (Italia), pr. Lucian-Iosif Dumea, custode al OFMCap., pr. Pietro Luigi Pennacchi, Congregația Școlilor de Caritate - Institutul Cavanis (CSCh), peste 100 de preoți, rudele candidaților și numeroși credincioși.

La predică, PS Petru Gherghel a evidențiat însemnătatea solemnității Neprihănitei Zămisliri. A accentuat rolul pe care l-a avut sfânta Fecioară în economia mântuirii: "Fecioara Maria a fost gândită de la început în vederea celui ce avea să fie Mântuitorul nostru. Ea preia lumina și frumusețea, care sunt lucrarea lui Dumnezeu, de la Cristos". Excelența Sa i-a îndemnat pe candidați: "Să nu uitați niciodată misiunea nobilă la care vă cheamă Dumnezeu, așa cum a chemat-o pe Maria. Astfel veți putea să oglindiți mereu în frumusețea voastră frumusețea Mariei".

După omilie a urmat ceremonia de hirotonire a tinerilor întru diaconat. A fost invocată mijlocirea sfinților pentru ca tinerii să fie susținuți în promisiunea de respect și ascultare pe care au făcut-o, de a ajuta pe episcop și preoți în slujirea cuvântului, a altarului și a aproapelui, făcându-se astfel slujitorii tuturor.

Înainte de binecuvântarea finală, PS Petru Gherghel a felicitat familiile noilor diaconi, pentru că au oferit Bisericii tineri care să ducă mai departe vestea mântuirii.

Alin-Corneliu Sabău



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat