Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri interne

Profesiune
Duminică 25 iunie, în biserica "Sfântul Mihail Arhanghelul" din Săbăoani, în cadrul Liturghiei prezidată de Excelența Sa Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, sora Cornelia Vîrgă a depus profesiunea solemnă în Congregația "Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus", în prezența sorei Mary Claire Sykes, superioară generală, a surorilor, familiei, prietenilor și a comunității parohiale. Congregația "Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus" este prezentă la București și Galați, din anul 1994.

Poiana Micului - 175 de ani
Jubileul de 175 de ani de la înființarea localității Poiana Micului a fost marcat la 29 iulie printr-un recital vocal-instrumental de muzică sacră, în biserica "Preasfânta Inimă a lui Isus", urmat de Liturghia prezidată de PS Petru Gherghel și de un program artistic. Satul s-a format în jurul anul 1830, când aproximativ 40 de familii poloneze din ținutul Cieszyn, Silezia Superioară, au venit din Polonia și s-au stabilit aici. În mijlocul codrilor, unde au fost repartizați de comisia din Cernăuți, ei au găsit o mică poiană cu un cioban care se numea Micu. De aici se trage și numele satului.

Liturghie aniversară
PS Petru Gherghel a prezidat joi, 29 iunie, Liturghia de la ora 18.30 din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, în cadrul căreia a sărbătorit trei evenimente: 77 de ani de viață, 52 de ani de preoție și ziua onomastică. La celebrarea liturgică au participat PS Aurel Percă, aproximativ 30 de preoți, dintre care trei colegi ai sărbătoritului, și numeroși credincioși.

Pentru familii
Printre activitățile pastorale ale Oficiului pentru Pastorația Familiei din luna iulie, se numără: curs pentru logodnici la Butea (8 iulie), Focșani (15 iulie), Iași (22 iulie) și Bacău (29 iulie); prezentarea exortației apostolice "Amoris laetitia" la Roman "Sfânta Tereza" (16 iulie); prezentarea cărții "Vreau să înțeleg cu cine mă căsătoresc" la Călugăreni (2 iulie), Săbăoani "Regina Sfântului Rozariu" (8 iulie) și Vizantea (23 iulie).

Magazinul "Teresianum"
Magazinul de articole religioase "Teresianum" înființat de Centrul Misionar Diecezan și apoi preluat de "Fundația pentru o viață demnă", revine în administrarea Centrului Misionar Diecezan Iași. Noile date de contact: tel. 0741/388925; www.teresianum.ro; e-mail: teresianum.iasi@gmail.com. Funcționează la aceeași adresă, în localitatea Roman, str. Roman Mușat, nr. 47, și este deschis în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8.30 și 16.30; sâmbăta: la cerere; duminica: închis.

"Buletin istoric", nr. 17/2016
Printre subiectele incluse în acest număr amintim: comunitățile din Vizantea și Bârsănești, vizitele episcopului Mihai Robu între anii 1925 și 1944, Palatul Camilli, papa Pius al IV-lea, Alexandru Lăpușneanu și Veneția, un studiu antropologic realizat în localitățile Săbăoani, Gherăești, Faraoani și Prăjești, conferințele susținute la 10 decembrie 2016, în aula "Anton Durcovici" din Iași, în cadrul simpozionului dedicat episcopilor Anton Durcovici și Márton Áron, două medalioane (Dumitru Zaharia și prof. Vilică Munteanu) și un articol despre pr. Ion Parțac. Revista poate fi procurată de la Librăria "Presa Bună" Iași (www.ercis.ro/libraria).

ZSS 2017
Oficiul pentru Pastorație Universitară anunță modificarea locului și a perioadei de desfășurare a celei de-a șasea ediții a programului de formare pentru mediul universitar "ZSS 2017" - Ziua Socială pentru Studenți: va fi în stațiunea Slănic Moldova, între 20 și 24 septembrie. Tema rămâne aceeași: "Căsătoria: orânduire divină sau rânduială umană?" Pentru detalii și înscrieri: pr. Fabian Doboș (tel. 0756/833383) sau Daniel Bulai (tel. 0765/870076).

Completare program Mir

La programul pentru administrarea Mirului în anul 2017, publicat în numărul anterior, se adaugă: 29 iulie - Bârgăuani (ora 18.00).

Pe scurt
16 iunie: Jubileul de 20 de ani al preoților promoției 1997, la Luizi-Călugăra
17 iunie: Întâlnire a reprezentanților Oficiilor pentru Pastorația Tineretului, Pastorația Universitară, Pastorația Școlară, Pastorația Familiei și Cateheză la Traian
17 iunie: Zi recreativă pentru 25 de persoane consacrate din zona Bacău, cu vizite la sanctuarul "Fericitul Ieremia" și la Surorile "Isus Răscumpărătorul" din Onești, precum și la salina din Târgu Ocna
22 iunie: Comunicarea "Jertfă și patriotism în România anului 1917", susținută de prof. dr. Anton Coșa, și prezentarea cărții O viață închinată unei opere. In memoriam professoris Dumitru Mărtinaș, la Sfântu Gheorghe
30 iunie - 2 iulie: Ultima întâlnire de formare a anului social 2016-2017 pentru grupul de viitori cooperatori guanellieni, la Slănic Moldova
11-23 iulie: Pelerinaj pe traseul Barcelona - Montserrat - Evora - Lisabona - Santarem - Fatima - Braga - Salamanca - Avila - Zaragoza - Torreciudad - Barcelona organizat de Oficiul pentru Pelerinaje, pentru 48 de pelerini români (4 preoți, 9 surori și 35 de laici)
16 iulie: Hramul mănăstirii de la Luncani, Liturghia fiind prezidată de PS Petru Gherghel.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat