Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Impresii ale unor preoți nou-sfințiți

- Îmi doresc ca ziua de vineri, sărbătoarea Preasfântei Inimi a lui Isus, să fie o zi pe care să nu o uit niciodată, mai ales că se spune că aceasta este ziua care schimbă viața celui care se pregătește pentru sfânta Preoție. Îmi doresc, asemenea oricărui candidat la treapta prezbiteratului, ca Dumnezeu să își reverse harul și binecuvântarea lui în viața mea de preot nou-sfințit pentru a fi toată viața un "alter Christus" și pentru a avea inima mea asemenea inimii lui Isus. (pr. Valentin Giurgică, Gherăești)

- "Da"-ul meu a fost spus încă de când am pășit în seminar, pentru că știam că aceasta este voința lui Dumnezeu. Nu puteam eu singur să ajung în seminar. Știam că este opera și lucrarea lui Dumnezeu în totalitate, fără niciun merit din partea mea, iar așteptările mele ar fi ca eu să împlinesc voința lui Dumnezeu și să mă las călăuzit de Duhul lui Dumnezeu. Menționez rolul deosebit al sfintei Fecioare Maria pe care o simt mereu aproape și care a avut un rol deosebit în chemarea mea la sfânta Preoție. (pr. Cristian Nistor, Pustiana)

- Așteptam de mult această zi și, deși m-am pregătit intens pentru acest eveniment, abia acum realizez măreția acestui sacrament și responsabilitatea pe care o implică, dar sunt încrezător în harul lui Dumnezeu, căci, așa cum spune sfântul Paul, puterea lui Dumnezeu se arată în slăbiciune. Exercițiile spirituale pe care le-am parcurs m-au ajutat să înțeleg ce înseamnă viața spirituală în viața unui preot și mă bucur foarte mult că hirotonirea a avut loc în această sărbătoare frumoasă a Inimii lui Isus. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru misiunea încredințată, pentru familia pe care mi-a dat-o și pentru toți oamenii pe care i-am întâlnit în tot acest parcurs. (pr. Robert Cojoc, OFMConv., Berzunți)

- Prin mila Domnului am fost consacrat preot și este un dar minunat, mai ales că astăzi este și sărbătoarea Inimii lui Isus. Este un privilegiu că am fost consacrat în această zi. Preoția este iubirea inimii lui Isus, spunea sfântul Ioan Maria Vianney. Cred că este o mare provocare și o mare responsabilitate să fii preot astăzi. În această zi minunată sunt dator să le mulțumesc lui Dumnezeu și sfintei Fecioare Maria care mi-au fost alături mereu și le cer ajutorul ca să pot fi un preot bun, după inima lui Cristos. (pr. Marius Andrei Blaj, OFMConv., Sagna)

- Încă din copilărie am simțit această chemare și, deși uneori a fost mai grea, mai dificilă, totuși frumusețea de a te dărui lui Cristos m-a pătruns până în adâncuri, cum spune profetul Ieremia, "până în oasele mele". Cred cu tărie că Dumnezeu m-a chemat și vrea să reverse în continuare harul său asupra mea. Totul depinde dacă voi colabora cu harul său și mă voi încredința rugăciunilor binefăcătorilor mei, mijlocirii sfinților, mai ales al sfintei Fecioare Maria, să-mi fie mereu aproape și să colaborez cu acest har divin... Le pun pe toate la picioarele crucii, pentru ca Dumnezeu să reverse bunătatea și să le transforme pe toate astfel încât să se împlinească și să ducă la îndeplinire lucrarea sa bună pe care a început-o în mine. (pr. Robert Petrișor, București)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat