Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* M.B. (e-mail). "Bună ziua. Aveți puterea de a ajuta multe familii românești. Homosexualii din România există, dar sunt oameni care trăiesc pe ascuns, cu frică, sau în minciună. Sfaturile din Biserică nu ar trebui să producă suferință și dezbinare în familiile oamenilor care spun adevărul. Acești oameni să fie acceptați, iar religia să nu îndemne la ură. Vă rog să adresați enoriașilor și oamenilor din jurul vostru mesaje de toleranță pe acest subiect și să aducem împăcare în societate".

Ceea ce propuneți dv. Biserica încearcă să facă prin toate mijloacele care-i stau la dispoziție. Mesajele transmise nu dorim să producă "suferință și dezbinare în familii". Dacă veți citi ultima intervenție a Conferinței Episcopilor din România veți constata că aceasta are menirea de a întări familia și de a o apăra. Credem că și dv. vă înscrieți în acest demers împreună cu rugăciunea alături de alții pentru familii și pentru binele țării. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Ne-ați scris apoi un al doilea mesaj în care întrebați: "De ce nu preluați și difuzați mesajul papei? El a spus că dorește ca Biserica Catolică să fie mai tolerantă și mai receptivă față de nevoile societății moderne, iar intervenția pe care mi-ați trimis-o merge în direcția opusă. «Papa a dezvăluit noile directive ale Bisericii Catolice în ceea ce privește persoanele catolice care divorțează și homosexualii. Suveranul pontif îndrumă la toleranță și înțelegere și susține că viziunea Bisericii Catolice trebuie revizuită, notează BBC» (ProTv)".

Răspunsul îl aveți în cele ce urmează. Toate mesajele papei au fost preluate și publicate pe www.ercis.ro. Contează mult sursele din care dv. vă luați informațiile și verificarea lor. De obicei trebuie mers la izvor. Dv. ați luat informațiile de la ProTv, care citează o agenție de știri (deci cel puțin la a treia mână), ceea ce presupune intervenția jurnaliștilor conform cu ceea ce și-ar dori ei să spună papa. Ceea ce a spus papa se găsește pe site-ul oficial www.vatican.va în mai multe limbi, inclusiv documentul Amoris laetitia (care de altfel a fost publicat și în limba română). De exemplu, nu veți găsi niciodată că papa a spus că "viziunea Bisericii Catolice trebuie revizuită". Mesajul episcopilor din România despre care v-am scris merge exact în direcția mesajului papei. Niciun episcop din România nu și-ar permite să dea un mesaj care să-l contrazică pe Sfântul Părinte. Nu ar mai fi catolic dacă ar face așa. Papa nu a vorbit de aprobarea căsătoriilor homosexualilor și nu o va face niciodată. Lucrurile sunt clare în privința aceasta în toată Scriptura și în doctrina catolică. Ei sunt îndemnați - ca și bețivii sau cleptomanii sau oricare păcătos - la întoarcere la Dumnezeu și la părăsirea păcatului. Numai întorcându-ne la Cel care a murit pe cruce găsim iertare și împăcare. Mesajul este același: familia trebuie apărată și întărită, inclusiv în legile civile. Și acesta este sensul intervenției episcopilor din România. Vă dorim binecuvântare de la Domnul!

* Sofia Covaci (e-mail). "Pe la mijlocul lunii iunie, mai exact în ziua de 11, am descoperit emisiunile pe care le-ați făcut în legătură cu poruncile Bisericii și le-am vizualizat. Mulțumim mult, foarte interesant și de folos!"

Vă mulțumim pentru gândurile de apreciere. Suntem onorați că ne urmăriți emisiunile și că vă sunt de folos. Sper că le-ați descoperit și pe celelalte legate de crez și de sacramente.

Vă dorim mult har și binecuvântare de la Domnul!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat