Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru copii -

Suntem minunile lui Dumnezeu!

Copii din întreaga dieceză au participat sâmbătă, 3 iunie, la Sărbătoarea Copiilor care a avut loc în Parohia Barticești, cu tema "Viața mea e o minune!" La întâlnire au participat peste 3.500 de copii, 500 de animatori și 100 de preoți.

Programul a fost deschis cu un moment de înviorare, pregătit de copiii din parohia gazdă. Prin prezența și cuvintele părintelui vicar Ovidiu Bejenaru, comunitatea din Barticești a urat un călduros bun venit tuturor participanților, invitându-i să încredințeze toate momentele frumoase Mamei cerești, care ne învață despre recunoștință și prețuire.

Tema sărbătorii care pornește de la propunerea papei Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului 2017: "Lucruri mari mi-a făcut cel atotputernic" (Lc 1,49), a fost prezentată copiilor de către pr. Felix Roca. Sfinția Sa a explicat marea recunoștință pentru lucrarea lui Dumnezeu din viața fiecăruia prin două gesturi simple: o inimă deschisă prin brațele întinse și apropiere față de ceilalți prin îmbrățișare. A fost maniera cea mai potrivită și cea mai concretă pentru a înțelege aceste cuvinte alese ale sfintei Fecioare.

Sfânta Liturghie, prezidată de PS Aurel Percă, a stat în centrul sărbătorii. La predică, episcopul le-a vorbit copiilor despre minunata șansă pe care o au oamenii de a se dărui cu totul lui Dumnezeu drept răsplată pentru ceea ce el construiește în fiecare. La finalul Liturghiei, PS Aurel a anunțat că a XVII-a ediție a Sărbătorii Copiilor va avea loc la Cleja (BC).

Sărbătoarea a continuat, după prânz, cu Festivalul copiilor. Cu soarele deasupra, copiii prezenți la Barticești au cântat și au dansat pe acorduri de muzică populară și pe ritmuri moderne.

Timpul petrecut la Sărbătoarea Copiilor a fost o ocazie pentru fiecare copil să crească în prietenia cu Isus, să simtă această nevoie de a fi aproape de Tatăl ceresc, de a-i urma cuvântul și de a fi adevărat discipol în lumea aceasta.

Raluca Cocuț



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat