Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Amoris laetitia, ABC-darul familiei

Cea de-a cincea Întâlnire Diecezană a Familiilor cu tema: "Amoris laetitia, ABC-darul familiei", va avea loc sâmbătă, 5 august, în Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău. Sunt așteptate familiile din întreaga dieceză.

Amoris laetitia este exortația apostolică apărută după cele două sinoade dedicate familiei, sinoade celebrate la Roma în anii 2014 și 2015. Este documentul-oglindă prin care papa Francisc vrea să arate care este stadiul actual al familiei în lumina Sfintei Scripturi, a magisteriului și a tradiției.

Fiind propus întregii Biserici spre aprofundare, asumare și apoi trăire, Amoris laetitia se vrea a fi un drum, drumul pe care intră omul prin naștere, pe care își descoperă vocația la umanitate, dar și vocația specială la căsătorie, preoție sau viața consacrată. Este în același timp un abecedar din care se învață tainele iubirii, așa cum este, și un dar, darul pe care Biserica îl face familiei.

La Bacău, în ziua de 5 august, împreună cu multe familii din dieceză, alături de păstorul ei, în prezența a numeroși preoți din țară și străinătate, vrem să reflectăm pe marginea acestui minunat document magisterial, să ni-l însușim ca program de viață și să-l propunem drept cale de urmat în vederea trăirii cu entuziasm și bucurie a vieții de familie.

Programul va începe dimineață la ora 9.30, odată cu prezentarea catehezei principale, ținută de don Enzo Bottacini, director adjunct al Oficiului Național pentru Familii, din cadrul Conferinței Episcopilor din Italia.

La ora 11.00 se va celebra sfânta Liturghie, urmată de prânzul pe care fiecare va trebui să și-l prevadă.

După-amiază, începând cu ora 13.30, va avea loc împărțirea pe ateliere de discuție, în cadrul cărora, cu ajutorul profesorilor de religie din zona Bacău, vom avea posibilitatea să aprofundăm toate cele nouă capitole ale exortației apostolice Amoris laetitia, după care va avea loc o prezentare în plen a tuturor concluziilor.

Întâlnirea propriu-zisă se va încheia în jurul orei 16.00.

Sărbătoarea Familiei la nivel diecezan are și rolul de a uni familiile în jurul păstorului diecezei, pentru ca, împreună, luminați de cuvântul lui Dumnezeu, de împărtășirile de experiențe, dar și de entuziasmul ca atare al familiilor prezente, să ne întărim și mai mult în urmarea lui Cristos, "salvatorul" familiei, la nunta din Cana Galileii; "mângâietorul" părinților, ca în cazul învierii fiicei lui Iair sau a tânărului din Naim; "bucurie" în întâlniri, ca în cazul fraților Maria, Marta și Lazăr; "pâinea vieții", de la cina cea de taină; "unitatea și indisolubilitatea căsătoriei", așa cum ne-a învățat în dialogul său cu fariseii și cărturarii.

La Bacău "Fericitul Ieremia" ne așteaptă cu bucurie parohul comunității, pr. Eduard-Mihai Coșa, părinții vicari, părinții salezieni, surorile "Maestre Pie Venerini", comunitatea parohială plină de viață și de credință, ne așteaptă băcăuanii, dar mai presus de toate ne așteaptă Dumnezeu, cel care a dorit și dorește familia, care o susține și o binecuvântează prin iubirea dintre un bărbat și o femeie, concretizată în deschiderea lor față de viață și de comuniune.

Vă așteptăm cu drag la Bacău!

Pr. Felician Tiba, Oficiul pentru Pastorația Familiei



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat