Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Frumesețea tinereții

Cea de-a XXV-a ediție a Zilei Tineretului a avut loc sâmbătă, 6 mai, în Parohia Frumoasa, cu tema propusă de papa Francisc în drumul spre Ziua Mondială a Tineretului din Panama 2019: "Lucruri mari mi-a făcut cel atotputernic" (Lc 1,49). La întâlnire au participat peste 2.500 de tineri din 98 de parohii ale diecezei.

Ca în fiecare an, programul s-a deschis cu un timp de animare, de înviorare a participanților care au străbătut drum lung până la Frumoasa. Rugăciunea de dimineață a deschis oficial sărbătoarea. Parohia gazdă, prin prezența părintelui paroh Bernadin Farțade și a părintelui vicar Claudiu Ciubotaru, a salutat tinerii sosiți atât de devreme și a urat tuturor un timp frumos și memorabil la Frumoasa.

După ce au cântat împreună imnul Zilei Tineretului de la Buruienești de anul trecut, iar mai apoi imnul de la Frumoasa, tinerii prezenți au participat la un scurt moment de cateheză prezentat de pr. Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului. El a subliniat două mari aspecte ale temei de anul acesta: descoperirea lucrurilor mărețe din viața fiecăruia și punerea lor în slujba celorlalți. I-a invitat pe tineri să se privească în ochi și să-și împărtășească unul altuia minunile din viața lor pentru care sunt recunoscători lui Dumnezeu. Părintele a făcut referire și la cuvintele papei Francisc către tinerii prezenți la ZMT de la Cracovia, de a nu fi tineri-canapea, ci a-și lua inima-n dinți și a porni în lume purtând mesajul lui Isus ca adevărați discipoli misionari.

A urmat sfânta Liturghie, prezidată de PS Petru Gherghel și concelebrată de PS Aurel Percă și peste o sută de preoți. Între tineri s-au regăsit zeci de persoane consacrate și seminariști, care s-au bucurat alături de ei de frumusețea vârstei, a sărbătorii și a lui Dumnezeu în viața lor! La cuvântul de învățătură, PS Aurel a vorbit tinerilor despre curajul de a spune "da!" planului lui Dumnezeu așa cum Fecioara Maria, la vârsta adolescenței, nu a dat înapoi în fața lucrării pe care Domnul avea să o împlinească prin ea. I-a invitat pe toți cei prezenți să se inspire din acest imn al sfintei Fecioare, Magnificat, pentru a face din viața lor un imn de recunoștință pentru lucrurile mărețe pe care Dumnezeu le face și le va face în viața lor, pentru propria viață. "Dragi tineri, și voi, inspirați de gestul preacuratei Fecioare Maria, sunteți chemați să faceți lucruri minunate în viața voastră și să cântați împreună cu Maria: da, Domnul a făcut într-adevăr lucruri minunate! [...] Trebuie să ne schimbăm uneori inima pentru a face lucruri minunate, și să le punem întotdeauna pe seama harului lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. Tresăltați mereu de bucurie!".

La finalul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel a anunțat că a XXVI-a ediție a Zilei Tineretului va avea loc la Săbăoani.

În a doua parte a sărbătorii, scena a vibrat de bună dispoziție, de dans și de cântec. Zeci de tineri talentați au construit un spectacol minunat în cadrul Festivalului tinerilor.

După rugăciunea de încheiere, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru minunatul eveniment de la Frumoasa, participanții au pornit spre casă deja cu gândul la reîntâlnirea de anul viitor de la Săbăoani!

Raluca Cocuț



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat