Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Dumnezeu mă iubește prin ea

Ce mare lucru că un tânăr se îndrăgostește de o tânără!?! Un gest firesc, normal și oarecum presupus, în vederea încheierii unei căsătorii. De altfel, cum poți să te căsătorești fără să iubești? E întrebarea la care am încercat să răspund și eu gândindu-mă la căsătoria mea, dar și la parcursul ei de până acum.

Când am întâlnit-o pe viitoarea mea soție, nu m-am gândit niciodată dacă o iubesc sau nu. Mi-a plăcut de ea și atât! N-am conceptualizat ceea ce simțeam, nu am măsurat și nici măcar nu am studiat ceea ce simțeam pentru ea. Era ceva firesc, ceva ce venea de undeva din interiorul meu, fără să știu exact de unde, un ceva ce mă motiva, ce m-a transformat și, mai ales, ceva ce m-a determinat, fără să știu cu adevărat ce înseamnă, să o cer în căsătorie. Nici nu mai știu ce i-am spus, îmi amintesc doar zâmbetul ei din colțul gurii și impresia că pe undeva se aștepta la o astfel de cerere.

Astăzi, la distanță de ani de acel moment, încercând să mă gândesc la ce a fost în mintea mea și de unde am avut atât curaj, îmi dau seama că ceea ce m-a determinat să accept o astfel de provocare a fost o forță greu de explicat în cuvinte, dar care sigur m-a călăuzit și mă călăuzește de atunci și până astăzi. Cei mai mulți o numesc "iubire", dar eu n-aș numi-o așa, ci mai degrabă "dar", darul pe care Dumnezeu mi l-a făcut fără să am vreun merit.

În soția mea, în tânăra de care mă îndrăgostisem cu mulți ani în urmă, în realitate era el, era Dumnezeu, care prin ea m-a atras oarecum într-o "cursă" a iubirii, a voit să se asigure că îl voi iubi mereu și că nu-l voi părăsi nici la bine, nici la rău. Ba mai mult, prin copiii pe care ni i-a oferit, ne-a legat și mai mult de el, ne-a făcut să-i experimentăm gingășia, să-i auzim glasul, să-i simțim pulsul inimii, să-i vedem frumusețea, să-l simțim ca fiind viața.

La întrebarea: "Ce m-a atras la soția mea? De ce m-am îndrăgostit de ea?", dincolo de orice răspuns elaborat, ceea ce îmi vine în minte mereu este: "El!" Dumnezeu era în spatele frumuseții ei, a gingășiei, a maternității, a farmecului ei, era în privirea, în gesturile, în îmbrățișarea ei tandră și mă aștepta. Iar eu, fără să știu măcar o boabă din ceea ce avea să-mi rezerve alături de ea și implicit alături de El, m-am aruncat în ceea ce numim "familie", am acceptat să-l iau ca partener de drum, să-l simt alături când mi-e bine și să-i cer ajutorul când mi-e greu.

Nu, fără soția mea nu aș concepe frumusețea vieții. Ea este cea care îmi luminează orice zi, indiferent cât de înnorată este, e cea care mă motivează, care îmi provoacă dor când plec de acasă și emoția întâlnirii când trebuie să mă întorc. E cea care are grijă de copii, de casă și de atmosfera din casă. E cea care prin prezența ei îmi vorbește în orice moment despre Dumnezeu. În ea mă regăsesc în cartea creației, așa cum mă regăsesc și în evanghelii. E bunătate, e zâmbet, e sacrificiu, e acel ceva sau cineva pe care nu ai vrea să-l pierzi niciodată. E darul lui Dumnezeu pentru mine!

Și cum să nu-l slujesc pe Dumnezeu prin ea, când îmi cere acest lucru?!? Gingășia și sensibilitatea ei este completată de curajul și determinarea mea. Forța mea vine să ajute acolo unde ea nu poate. Rugăciunea mea este îmbinată cu rugăciunea ei și de la amândoi se înalță către ceruri, cerând de la Dumnezeu să ne împrospăteze în iubire.

Ce înțelepciune! Să-l atragi pe un bărbat printr-o femeie și pe o femeie printr-un bărbat și să-i chemi la viața de familie pentru ca acolo, prin slujire reciprocă, de fapt să fie slujit și iubit el, Dumnezeu. Așa ceva doar Dumnezeu putea să concretizeze! (Andrei)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat