Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Ne-au scris de sărbători: Galina P. Pajura (București); Elena Dascălu (Iași); Surorile "Sf. Carol Borromeu" (Gioseni); Surorile Franciscane Misionare de Assisi (Hălăucești și Huși); Misionarele Carității (Șerbănești, BC); Surorile Terezine (Iași); Congregația Inimii Neprihănite, Casa "Sfântul Iosif" (Odorheiul-Secuiesc); Episcopia Greco-Catolică (Oradea); pr. Ioan Pop (Lugoj); pr. Dominic Hîrja (Buzău); Misionarii Cuvântului Divin (Cordun, NT); Acțiunea Catolică (Iași); fam. Niculescu Elisabeta (Constanța). Vă mulțumim pentru gândurile trimise!

* Membrii grupului ecumenic (Onești). "Cu durere în suflet vă comunicăm că pr. Mario Querini, responsabil cu Centrul de Spiritualitate Franciscan-Capucină și Activitate Ecumenică - Onești, a trecut la Domnul în seara zilei de 20 martie. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l răsplătească pentru străduința sa pentru unitatea Bisericii! Suntem datori a continua apostolatul, dialogul ecumenic în vederea unității Bisericii. Cu recunoștință veșnică îi mulțumim noi, membrii grupului ecumenic din Onești".

După cum ați observat, știrea s-a publicat în revista din luna aprilie, p. 23. Plicul dv. a ajuns când revista din luna aprilie era deja publicată. Totuși am redat câteva rânduri din scrisoare dv. pentru a reaminti tuturor, mai ales celor din Onești, devotamentul pr. Mario pentru ecumenism.

* Genovica Ivan (Săbăoani). "Doresc să vă împărtășesc o experiență pe care am trăit-o în luna mai 2016. Eram în pelerinaj la poarta sfântă de la biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău. Fiind în luna mai m-am rugat sfintei Fecioară Maria cu mai multă ardoare, iar ea nu a întârziat să reverse harurile sale celor care o roagă. Nimic nu este întâmplător și nimic nu este ascuns în ochii celui care ne cunoaște bine. Rugăciunea este o clipă petrecută în cer; și cum o avem pe sfânta Fecioară, petrecem cerul încă de pe pământ. Ea este pricina bucuriilor noastre. M-am întors acasă mai bucuroasă, cu hotărâri bune pe care cred că le-am îndeplinit cu ajutorul mamei noastre Maria, regina lunii mai".

Vă mulțumim pentru cele împărtășite. Mărturia dv. este o dovadă de încredere în sfânta Fecioară Maria care poartă la Fiul ei, Isus, toate cererile noastre și revarsă haruri nenumărate ori de câte ori o implorăm.

* S.F. (Botoșani). Revista Lumina creștinului nu se ocupă cu anunțuri matrimoniale. Dorința dv. trebuie să o însoțiți cu multă rugăciune și Dumnezeu va avea grija s-o împlinească. Ca să întemeiați o familie e bine mai întâi să vă terminați de ispășit pedeapsa din penitenciar și apoi să vă găsiți o muncă cinstită prin care să întrețineți viitoarea familie. Desigur, întoarcerea la Dumnezeu este cea mai importantă.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat