Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Mulțumesc, mamă, că ai venit

Întâmplarea care urmează a fost povestită de sora Eusebia a Sfintei Cruci și s-a petrecut în Kenya. Este vorba despre o femeie vraci în vârstă de 90 de ani.

"În zona misiunii noastre, locuia o femeie vraci care se mai ocupa din când în când și cu vrăjitoria. Avea 90 de ani, a strâns multă avere cu vrăjitoria și, pentru că nimic nu o mai încânta, a început să facă tot felul de călătorii cu mașina. Într-o zi, aproape de misiunea noastră, i s-a făcut rău în mașină și șoferul a venit să ne ceară ajutorul. Am lăsat copiii în școală și înarmată cu multă răbdare, cuvinte frumoase și încurajări, m-am adresat femeii. Dându-i ajutorul necesar și încurajând-o, femeia a început să se simtă din ce în ce mai bine.

L-am rugat pe șofer să mai zăbovească puțin și să aducă mașina la misiune. În timpul acesta l-am rugat pe Dumnezeu astfel: "Doamne, sfântă Fecioară Marie, ajutați-mă, dăruiți-mi harul de a o boteza pe această vrăjitoare în vârstă și să-i dau o lovitură Celui Rău...!"

Am dus-o pe femeie într-o sală mică, chiar sub altarul amenajat pentru statuia sfintei Fecioare Maria, m-am asigurat că este conștientă, l-am rugat pe unul dintre elevii mei să aprindă lumânările de la altarul Mariei, iar pe ceilalți i-am îndemnat să se roage în curte Rozariul. Vocea unei fetițe păgâne, care încă nu primise Botezul, dar se pregătea pentru aceasta, i-a răsunat puternic în urechea femeii și a recunoscut-o.

În timp ce copiii se rugau, eu continuam să vorbesc despre Dumnezeu, despre paradis, și am pomenit de Maria. La auzul numelui Maria a exclamat: "Soră, pe această Maria o cunosc bine. Nu este ea mama Fecioară?" I-am spus că da. Atunci ea a continuat: "Despre ea mi-au vorbit mereu numai de bine catolicii care veneau să cumpere medicamente. Ei cumpărau doar medicamente, nu voiau vrăji, căci spuneau că au o mamă care să le poarte de grijă. Mi-au vorbit și despre fiul ei Isus, cum a murit el pe cruce pentru toți oamenii. Ascultându-te pe tine și pe acești copii rugându-se, aș vrea și eu să o întâlnesc, să ajung în cer".

O oră i-am vorbit despre Dumnezeu, despre Botez și i-am făcut puțină catehizare. Având în vedere faptul că era deja extrem de bolnavă, am hotărât că era pregătită să primească Botezul și i-am rugat pe toți copiii să intre în sală. A primit la Botez numele de Martina. După Botez, prinzând încă ceva forță, a surâs tuturor și a cerut să fie dusă acasă. În satul ei a fost însoțită de o doamnă credincioasă care-i vorbea despre Dumnezeu și despre credință. Toate acestea s-au petrecut cu trei zile înainte de sărbătoarea Prezentarea la Templu a Mariei. În ajunul sărbătorii, în timp ce se rugau Rozariul, bătrâna o oprește pe femeia cu care se ruga și spune: "Iat-o pe mama Fecioară! Iat-o pe mama lui Dumnezeu și mama mea! A venit să mă ia! Spuneți-i sorei că-i mulțumesc!"

Când și-a dat sufletul, având mâna ridicată, ca și cum cineva ar fi prins-o de mână, a spus: "Mulțumesc, mamă, că ai venit să mă iei! Să mergem la Isus!""

În povestirea lină a acestei întâmplări nu putem să nu remarcăm munca misionară: un misionar - sora, un grup de rugăciune - copiii, harul lui Dumnezeu care lucrează prin ceea ce ne este mai drag - mama Maria.

Suntem în luna mai, luna mamei noastre. Cine nu-și amintește încă mâna caldă și duioasă a mamei care strângea mâna noastră pe când eram copii și ne însoțea pe jos la rude, prieteni, școală sau medic!? O dulce nostalgie ne cuprinde, chiar dacă nu mai suntem copii și nu ne mai ținem de mână. Însă "copilul" din noi are mereu nevoie de o mână caldă, mai ales în încercările grele ale vieții. Când strângem rozariul în mână, Maria strânge mâna noastră; iar noi spunem: "Mulțumesc, mamă...!"

Pr. Florin-Petru Sescu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat